Накратко: Вкарайте Бойко в затвора и уволнете Гешев! И да се свършва тая мъка!

Според старите репортерски правила един репортаж с първото си изречение трябва да удря в стомаха.
В този смисъл да ви кажа: бой по Борисов и Гешев. Иначе тая държава няма да се оправи. Що ви е страх да го изречете публично и на глас: никакви евроатлантически коалиции няма да има, защото никакви съдебни реформи няма да бъдат достатъчни, докато не видим Бойко Борисов задържан, обвинен и тикнат зад решетките. И нищо като перестройка в прокуратурата няма има, ако лично Гешев да бъде уволнен и, разбира се – разследван.
Това е преобладаващата идея сред умнокрасивия жъртопветен електорат из социалните медии.
Но и това няма да бъде достатъчно, защото ако е достатъчно, ще рухне единствената опора на либералните опорки. Срещу кого ще се борим, ако преборим Борисов? Срещу самата ГЕРБ, разбира се…
Втора част – за по-търпеливите.
Когато през 2009 година ГЕРБ и Бойко Борисов спечелиха парламентарните избори, управляваха в малцинство с подкрепата на Синята коалиция в лицето на Иван Костов и настоящия граждански депутат Мартин Димитров. Тогава не откриха нищо смущаващо в бившия главсек на МВР, нито, че е бил назначен там от ДС, нито, че е охранявал Живков, нито, че е прост пожарникар от БКП и т.н. и т.н. Всичко си беше ОК.
През последвалите години никой от тях не изнесе данни, не сигнализира прокуратурата и не обяви публично за някакви схеми, далавери и фирмени кръгове.
-От времето след провала на коалицията ГЕРБ–РБ единственото, което остана на градската либерална общност да съществува изобщо в политическото пространство е войната срещу Бойко Борисов и ГЕРБ. След края на правителството не се намери нито един коалиционен министър, който да обвини Борисов в далавери, кражби за милиарди и партийно облагодетелстване. То не бяха Христо Иванов, Москов, Ненчев, Кунева, Лукарски, Танев, дори левият Калфин… Да не изброявам всичките. Всеки един от тях запази добрия тон и уважение към премиера и сега нито един от тях не го обвинява в нищо.
Как, по дяволите изведнъж стана така, че ГЕРБ и Борисов крадяли по 10 милиарда годишно в продължение на 12 години?
-Възторженото приемане на 2 от общо 10 земеделски партии в New wave /новата, всепомитаща старото вълна/ в коалиццияа ПП/ДБ е пряко доказателство за ляволибералния уклон на самата коалиция. На прочутата аграрна снимка се кипри цялото ръководство на обединението.

Ако тази постановка я бяха мислили ПР-ите на ГЕРБ, нямаше да я измислят по-добре. Или както казват руснаците „нарочно не придумаеш“. Вдъхновяващо и перфектно издържано в идеологическо и идейно отношение със символните елементи на промяната /ширнало се поле с трактор и стадо овце/
„Демократична България“ вече се състои на практика само от една партия – „Да България“. Останалите две имат по около 1% еллекторална подкрепа. Това е партията на „няма ляво-няма дясно“. До нея са зелените, които са червени. И в този смисъл не ми казвайте, че в коалиция с ляволибералната „Промяна“ се борите за десни политики. Колкото по-бързо обявите, че ще вдигате данъците, толкова по-бързо ще ви лъсне ляволибералния задник.
А за ДСБ с единия процент електорална маса остава единствената роля да лае по Борисов като дворно куче. Съжалявам, командире, това ти остана.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here