Шефът на мините в Бобов дол: Господи, благодаря Ти за това дете, осъзнавам отговорността да му покажа пътя, по който трябва да ходи, и да не се отклони, дори когато остарее!

Извор на живот
Устата на праведния са извор на живот.
Притчи 10:11
„Помолих Господ за цвете, той ми даде букет, помолих го за щастие, той ми даде живот, помолих го за ангелче, той ми изпрати Сиянка! Сега да ми даде сили да го пазя и закрилям и да му показвам пътя, по които трябва да върви и да не се отклонява, дори когата остарее…“ – пише шефът на мините в Бобов дол Красимил Чаврагански, който е общински съветник в местния парламент и наскоро съпругата му го дари със сияйна дъщеря.
В разговори за любовта и отговорността да си родител №1 е и писателят Кенет Хгин:
„Непосредствено след раждането на сина и на дъщеря ми, аз ги вземах в ръце и казвах: „Господи, благодаря Ти за това дете, осъзнавам отговорността да му покажа пътя, по който трябва да ходи, и да не се отклони, дори когато остарее.
Зная, че според Твоето Слово аз трябва да отглеждам децата си като ги дисциплинирам и предупреждавам и ще го правя. Зная, че децата се учат по два начина: чрез правила и личен пример. Затова ще бъда добър пример за детето си чрез един праведен живот. Зная също, че човек притежава това, което изповядва. Затова изповядвам, че моето дете ще расте в духовно и физическо здраве, без болести и без недостатъци. Ще притежава буден ум; ще бъде духовно вярно и силно“.
И действително моите деца израснаха без болести и недъзи, недостатъци. Никога не съм се молил за тяхното спасение. Никога не съм се молил да бъдат изпълнени със Светия Дух. Но те още в ранна възраст бяха както спасени, така и изпълнени със Светия Дух.
Децата са продукт на думите ни!
ИЗПОВЕД: Според Новия Завет аз съм праведен в Христос, защото го обичам и оценявам какво е направил в живота ми, а също и след смъртта ми- вечен живот. Затова устата ми е извор на живот. Аз говоря думи на живот за себе си и за другите хора!
Из „Храната на вярата“ – Кенет ХегинВижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here