След 20 обиска! Намериха незаконен пистолет с боеприпаси в дома на Васил Петров- Бахамата! След бой и „домашен арест“, върнаха в кафеза сънът му Димитър! Адвокат Дуков: Изели са от килиите на Лидия и Васил Петрови „телефони – капани“ за наивници, похвърлени от разследващите!

Малката Бахама заяви пред 4ВЛАСТ, че е бил бит в полицията, показа хемотом на скулата и добави, че полицаи дежурят непрекаснато пред дома им от няколко месеца, а в домовете им са били направени над 20 обиска осем от коите през новата година,, а останалите от лятото.
По ул. Малина в Дупница, пред дома на Васил Петров – Бахамата полицаи си уплатняват работното време от няколко месеца, ври от полиция, коментираха съседите им пред 4ВЛАСТ, а камерата ни засне няколко дежурства.

Полицаи от Благоевград днес отново атакуваха дома на Васил Петров- Бахамата в Дупница и се похвалиха, че са открили незаконен пистолет с боеприпаси в дома, където синът му от 5 дни е под домашен арест. Проверка бе извършена днес следобед в Дупница на улица „Малина“ по разпореждане на Районна прокуратура – Благоевград. От прокуратурата уточняват, че проверката е „във връзка с последните публични изяви на 21-годишния Димитър“, син на Бахамата, който бе под домашен арест.

Васил Петров -Бахамата съобщи от ареста в неделя, само за 4ВЛАСТ, че синът му е бит от полицаи в управлението и помоли наш екип да посети синът му, които е в бащината му къща Дупница. 21- годишният Димитър потвъри думите на баща си и показа белези от удари по тялото му и лицето. „20 обиска ни направиха през последните месеци, тук полиция идва да ме проверява през 1 час, аз се подписвам, те си тръгват, после пак идват.“ – каза в неделя Димитър, които се разсъблече и показа, че е бил бит в полицията на Благоевград.

Същевременно днес преди обяд полицаи са извършили внезапна проверка и в следствения арест в Благоевград, при която са открити два телефона в килиите. Единият е бил на Бахамата, а втория – на друг задържан. В килията на съпругата на Петров – Лидия, не е открит телефон.

Разпоредена е проверка, която да установи кой е отговорен за допуснатите нарушения, твърдят хората на началника на ОД на МВР – Благоевград Георги Кандев, който ръководи лично акцията.

„Никой не може да внесе в ареста на Благоевград нито карта, нито телефон, има устройства, които ги засичат, това е абсурд! По- скоро съм на мнение, че телефоните „услужливо са им предоставени от полицията и прокуратурата, за да могат да засекат разговори, да ги запишат на СРС-та и да окомплектоват доказателства, но тези телефони са капани за наивници, не вярвам да са осъществили целите си, което е подразнило полицаите, които са решили, че могат да отнемат зрелищно „екстрите“ на Васил и Лидия Петрови. Не недоумявам, защо при перманентни зрелищни обиски, над 20 през последните месеци, през последната седмица, домовете им бяха многократно претърсва ни и сега изведнъж у 21 – годишния Димитър, който е под домашен арест, са намерили незаконни неща, и аз не знам какви. При всеки обиск, при всяко процесуално действие аз трябва да присъствам на място, задно с полицаите, но до сега нито веднъж не съм уведомяван, аз научавам всичко от медиите, полицаите дават информация на тях. И най- странното е, че обвинителният акт върви към някакво фамилно престъпление!“  – коментира защитникът на Петрови , адвокат Красимир Дуков от Благоевград.

Васил Петров- Бахамата, съпругата му Лидия и техният син Димитър- Малката Бахама, са обвинени за измами в особено големи размери за 550 000 лв. Съпрузите с постоянна мярка задържане под стража, а синът им бе пуснат под домашен арест, но вече е отново в ареста с изменена мярка за неотклонение в „Задържане под стража“.

„Няма нито едно доказателство в тази посока, поне аз не съм видял. Може да има граждански дела за определени суми, но не и за измами.“ – категоричен беше Красимир Дуков през 4ВЛАСТ.

Припомняме, че цялото семейство на Бахамата бяха обвинени за крупна измама. Според прокуратурата от 01.06.2022 г. до 20.02.2023 г. на територията на гр. София, с. Марикостиново, общ. Петрич, гр. Дупница и гр. Сандански, при условията на продължавано престъпление, тримата са извършили четири отделни деяния с цел да набавят за себе си имотна облага. Сговорили се да въведат в заблуждение различни граждани, че ще извършат за тях определени задачи: ще им продават леки и товарни автомобили, ще им съдействат за изготвяне на проекти за обществени поръчки, ще прехвърлят собственост върху недвижим имот, да бъдат подхвърлени наркотици в автомобил, ще съдействат за събиране на парични задължения. За това обвиняемите предварително получавали различни суми, без да изпълняват поетите ангажименти. Така причинили имотна вреда на жертвите си в размер на 523 800 лв.

Сезирана е КПКОНПИ за извършване на проверка на имущественото състояние на тримата обвинени за неправомерно облагодетелстване.

На 24 февруари Районен съд – Благоевград определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Васил и Лидия Петрови, а на сина им Димитър, който се оплакваше от паник атаки – „домашен арест“. В съдебна зала Бахамата обясни, че изкарвал парите си от покер и продажба на кучета.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here