Бомба! Кадри на Б. Клечков и на клана Гольовци оглавиха Левицата на Мая Манолова в Кюстендил, спряганата за кмет Вася Пешева поведе листата, брат ѝ, изхвърлен от „Напоителни системи“ за свирепи гафове!

Вася Пешева беше обс-шеф, измести я М. Крумова, последва необратим разрив в местното управление – пълната конфронтация между кмета Петър Паунов и ГЕРБ, нещата стигнаха до съд, до отстраняване на областния шеф тогава Любомир Анчев. До елиминирането от политиката /изглежда – завинаги/ на тогавашния областен лидер на ГЕРБ и „силен“ по това време депутат Валентин Микев. А впоследствие и самата Пешева, заедно с още двама набедени, беше изключена от ГЕРБ. Основанието.

Адвокат Вася Пешева е човекът на Мая Манолова в Кюстендилско от няколко дни и оглави левицата. Тя минава за един от най- близките хора на областния лидер на БСП Бойко Клечков, с чийто протекции брат ѝ Кирил Пешев беше назначен за директор на „Напоителни системи“ – клон „Струма – Места“ в Дупница. Куриозите в управлението му още се носят от уста на уста, като за капак назначи бивши любими, инфлуенсърки, за консултантки с министерски заплати, без да знаят „къде е вратата“ на „Напоителни системи“. Най- големият партиен инженер! А Нинова му има 100 % доверие! Дано поне тя прогледне! По времето, когато Корнелия Нинова беше министър, депутатът Клучков от времено на правителството на Кирил Петков, кадруваше навред. Разчу се, че Вася Пешева пък станала най- близка приятелка на един от заместниците ѝ и заедно с Клечков успяли да назначат свои хора на даржавната софра.

Бойко Клечков се представя за набожен

„Клечков следи всеки член къде ходи и какво прави, за кого работи и топи пред Корнелия Нинова, за да се прави на „светец“ и „по- католик от папата“, а ето, че се опитва да си оплита кошницата от няколко местта, иначе всява срах, само той може да кръшка? Мая Манолава се моли „на колене“ на над 30 дупничани, членове на БСП, бизнесмени, сред които Цветан Цветанов, но удари на камък, тя няма да сполучи! Но Клечков ще играе в местните избори с двама кандидати за кмет на Кюстендил и две листи, това е. Разкрит е като двоен играч, като е и двоен агент, агент на ДС, доказано?“ – коментират възмутени социалисти, които твърдят, че са го видяли с Мая Манолова завчера в Кюстендил, а негови хора са я придружили до събранието й в Сапарева баня.

Любопитна подробност е, че Вася Пешева беше лидер на ГЕРБ в Кюстендил, председател на общинския съвет, но беше изключена от партията с обвинения за връзки с най- големите главорези в Кюстендил – клана Гольовци. Бойко Клечков реабилитира Пешева и хората ѝ в политиката, десетилетие те бяха зад борда.

Никой не е спечелил избори без помощта на ромския клан, който коли и беси в гетото на Кюстендил.

„Аз ги защитавам само в съда, това е!“ – оправда се преди време Вася Пешева.

19-годишният Алекс Анков Димитров стана поредният герой от ромския клан на Гольовците в криминалните хроники. Тийнейджърът с прякор Гучи намушка смъртоносно 35-годишния българин Валери Дъбов и за малко не предизвика в Кюстендил повторение на екшъните от Катуница и Войводиново.

До фаталния изход се стигна след като група роми предизвикаха масов бой пред местната дискотека „Иридиум“. В мелето тежко пострада и тарторът на Гольовците Славчо Игов- Ице (54 г.), който беше откаран в „Пирогов“.

Негов племенник е убиецът Алекс, който още преди да забие смъртоносно ножа, вече имаше три криминални деяния в досието си. Тийнейджърът килър е категорично доказателство, че крушата не пада далеч от дървото.

–––

В 15-хилядния кюстендилски квартал „Изток“, където живеят предимно роми, всичко зависи от Гольовците. Кланът има тежката дума от бизнеса с местните бакалии до дрогата. Гетото се намира в североизточната част на областния център, между река Банщица, шосето и жп линията София-Гюешево. Тук може да се видят от мизерни коптори до истински палати. Като всяка ромска махала, и тук не е ясно кое е законно и кое не. Под ръка обаче има всичко – алкохол и цигари на черно, наркотици, оръжие и проститутки за всеки вкус и джоб.

„Изток” е гангстерският рай на клана на Головците.

„Всички ги мразят, но се страхуват от тях. Държат всичко в махалата. Имат връзки с политици и с големци. Не им пука нито от полиция, нито от съд. Те са толкова богати, че могат да подкупят всеки. Прякорът им идва, защото първите от фамилията са дошли тук голи и боси. Нямали нищо и започнали първо да просят, а после да крадат“, разказва техен мургав събрат.

Възходът на Гольовците започва още в соца. През 80-те години на миналия век тримата братя Славчо, Стоян и Сашо Игови тръгват по кривия път още като младежи. Първата им тежка присъда е за убийство във Варна. Лепват им по 20 г. затвор, но после са реабилитирани и амнистирани.

“Не бяхме ние, бе! Набедиха ни. И понеже беше при социализма – така се реши и ни вкараха в пандиза. При онова правосъдие така беше”, упорства и до днес Сашо Игов.

Брат му Стоян първи от Гольовците започва да изнася проститутки навън. Заминава за Франция, скоро кланът разработва цяла верига от бардаци в Тулуза, зареждайки ги постоянно със свежа плът от родината.

От тримата братя за тартор се смята Славчо, познат повече като Ице. За криминалните му подвизи и играта на криеница с Темида се разказват легенди. Съден е и у нас, и във Франция. Но не се задържа дълго зад решетките.

През май 1996 г. е главно действащо лице в кърваво меле между ромските фамилии на Гольовците и Кондовците, които спорят за надмощие в гетото. Тогава пострадали тежко трима души. След екшъна Славчо е обявен за международно издирване. През октомври същата година Интерпол го връща у нас. От кюстендилската прокуратура обаче го пускат срещу 10 хиляди лева парична гаранция. Ромският тартор веднага офейква във Франция, където по-късно е спипан с крупна сума долари, марки и франкове, изкарани от сводничество и търговия с крадени коли. Върнат е в България, но е изпратен в кюстендилското психиатрично отделение с диагноза “тежко психично разстройство”.

При нужда всеки от братята е готов с букет от смразяващи диагнози, които могат да ги извадят от килията.

После Славчо пак се връща във Франция с фалшив паспорт. Установява се в Тулуза, където върти верига от публични домове, разбити през 2001 г. Година по-късно братята Стоян и Славчо и аверът им Емил Крумов (28 г.) са изправени пред френския съд, който им дава по 13 г. затвор за сводничество. Славчо е експулсиран през 2006 г. и пратен в Бобовдолския затвор, откъдето излиза през 2008 г.

Очевидци още разказват с потрес как при освобождаването отвън го чака ескорт от десетина лимузини и джипове.

Тарторът на Гольовците е брутален, жесток и нагъл, пише в полицейските доклади за него.

Преди 7 години прегазва с мерцедеса си почти до смърт случаен човек, с когото се скарват на бензиностанция в Кюстендил. В същия стил действат и роднините му. През януари 2014 г. четирима от тях пребиват двама полицаи, които се опитали да спрат за проверка каруца, натоварена с крадени железа.

Самочувствието на Гольовците стига до там, че през 2010 г. Сашо Игов праща писмо до тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов и премиера Бойко Борисов, в което обвинява полицията, че са откраднали скъп часовник и телефон на сина му при поредния обиск в кооперацията, където живеят повечето семейства от клана.

Те имат още къщи наблизо, а по улица „Самоводска” държат няколки магазини и заведения.

За Гольовците се говори и писа много, след като в нощта срещу 23 юни 2009 г. те пребиха до смърт 46-годишния пазач на черешова градина в кюстендилското село Шишковци Пламен Момчилов. Участниците в бруталната екзекуция получиха общо 92 години затвор. Асен Иванов-Коняря бе с най-тежката присъда – 19 години. Година по-малко отнесоха брат му Боян Иванов-Буле и Георги Николов-Гърбушко. Останалите получиха по 16, 7 и четири години и половина затвор.

Голяма част от престъпленията на Гольовците са изредени от евродепутата и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и общинския съветник и председател на „Патриоти за София“ в СОС Карлос Контрера в подадения от тях сигнал до главния прокурор, вътрешния министър и шефа на комисията „Антикорупция”.

Според двамата „войводи” незабавно трябва да се вземат мерки срещу всички членове и родственици на фамилията, която тероризира Кюстендил.

В сигнала на Джамбазки и Контрера е описано богатото криминално минало на членовете на клана, което включва склоняване към проституция и сводничество, лихварство, съхранение и разпространение на наркотици, нанасяне на телесни повреди, убийство, държане и търговия с акцизни стоки без бандерол, притежание и използване на огнестрелно оръжие в нарушение на закона и т.н.

В сигнала се настоява също КПКОНПИ да разследва имуществото на братята Игови и тяхната сестра Анка. Въпреки че нямат известни легални източници на доходи, циганската фамилия демонстрира висок стандарт на животМного от членовете на клана се водят инвалиди с ТЕЛК, което също било доста съмнително, пишат още Джамбазки и Контрера.

Всъщност, всички описани прегрешения и престъпления на Гольовците отдавна са известни. Както и че досега тримата братя Игови винаги минават метър в надхитряването със закона. Обяснението е банално. Публична тайна е, че никой не може да спечели избори в Кюстендил, ако е на нож с ромския клан. Затова и правосъдието спрямо тях се прилага бавно и трудно.

Евровотът чука на вратата, наесен пък са местните избори. Това със сигурност означава, че диктатурата на Гольовците в гетото на Кюстендил скоро няма да приключи.

Братя Игови и родата им не са застрашени и от сценария във Войводиново, където местните българи успяха да принудят ромите да напуснат селото, а незаконните им къщи да бъдат бутнати.

„Докато има циганска махала и има избори, Гольовците ще царуват”, отсичат местните. И едва ли някой скоро ще ги опровергае.

 

Адвокаткат Вася Пешева се стяга за атака на кметския стол в Кюстендил, омайва хората на Мая, ДБ и ПП

К. Пешев назначи риалити звездата Милена от Кюстендил в „Напоителни системи” със заплата 2800 лв., консултирала го
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here