Инж. Любомир Спасов: Проверката в ТЕЦ-а е от предишните за „кратко управлявали, изета е цялата документация на ТЕЦ „Бобов дол“ отДАНС и ГДБОП

Инж. Любомир Спасов

Почти цялата документация на ТЕЦ „Бобов дол“ е била иззета при проверката, която екипи на ДАНС и ГДБОП започнаха след 7 часа тази сутрин в ТЕЦ „Бобов дол“, продължила до вечерта. Има и разпитани по досъдебното производство, което е започнало по сигнал. Това каза изпълнителнят директор на дружеството инж. Любомир Спасов.

Той добави, че няма никакви притеснения по резултатите от проверката, която според него е преднамерена, предизвикана е от ‘предишните и накратко управлявали“, но не назова имена.

Инж.Спасов не е притеснен и че може да се стигне до затваряне на ТЕЦ „Бобов дол“, каквито индикации имало при управлението на „Продължаваме промяната“ и кабинета „Кирил Петков“, уточни БНР.

Конкретният сигнал срещу ТЕЦ „Бобов дол“ бил за използването като гориво на биомаса, за което централата има разрешение и от 5-6 години изгаря, заедно с въглищата, по около 50 хил. тона слама месечно. Предприетата проверка днес в ТЕЦ „Бобов дол“, в други централи и топлофикации шефът на централата в Бобов дол обобщи така: „Проверката е по сигнал на хора, които се опитват да направят PR на гърба на цялата страна, на целия сектор „Енергетика“. Бившите управляващи – защото тяхна беше идеята да затворят тези централи до 2025 година. И в момента техните обещания увисват във въздуха.“

Инж. Спасов няма притеснения относно затварянето на централата, която и в деня на проверката работи нормално.

Това, което те проверяват, което търсят от нас, е в законни рамки, в границите на технологичните норми. Не виждам нарушение. Има няколко човека, които са разпитани, предстоят още разпити. Ние нищо не нарушаваме. ще се тръгнат се едно голямо количество папки, изчистиха ни архива 5 години назад“, допълни той.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here