Кметът Илко Стоянов проведе среща с представители на част от бизнеса в Благоевград, заедно обсъдиха възможности за развитието на ФК „Пирин“

„Благодаря Ви, че се отзовахте, за да проведем един диалог по тази тема! Благодаря и за това, че голяма част от Вас изразяват готовност да се включат с финансова помощ! Споделям изцяло Вашата позиция, че финансовата тежест следва да бъде разпределена между повече хора. Колкото повече хора се включат, толкова по-лесно ще бъде на всички“, каза градоначалникът
Кметът Илко Стоянов проведе официално първата от редица предвидени срещи с представители на част бизнеса в Благоевград. В рамките ѝ беше детайлно обсъдена настоящата ситуация, в която се намира футболен клуб „Пирин“, както и възможни варианти за запазване на професионалния лиценз на отбора и неговото бъдещо развитие.
Представителите на бизнеса изразиха готовност съвместно с кмета на общината да начертаят стратегия за развитие на футболния клуб.
Идеята, произтекла от бизнеса и приветствана от кмета Стоянов, е да се сложи една първоначална основа от 20 до 50 фирми, които да помагат за финансовата издръжка на отбора чрез реклама, а Общината от своя страна да гарантира прозрачност и публичност на управлението.
„Благодаря Ви, че се отзовахте, за да проведем един диалог по тази тема! Благодаря и за това, че голяма част от Вас изразяват готовност да се включат с финансова помощ! Споделям изцяло Вашата позиция, че финансовата тежест следва да бъде разпределена между повече хора.
Колкото повече хора се включат, толкова по-лесно ще бъде на всички, а това от своя страна ще гарантира още по-сериозен контрол върху процесите. Поставим ли основата, сигурен съм, че ще привлечем още хора към тази идея. И това се отнася не само до футболния клуб, а до всеки един проект, касаещ развитието на Благоевград“, коментира кметът Илко Стоянов.
Днес предстои среща между „Пирин“ и „Черно море“. Вярваме, че „орлетата“ от своя страна ще покажат една сърцата и мъжка игра!
Община Благоевград им пожелава успех!Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here