След ураганен вятър: Зам.- кметът К. Милев: Където е била под изпълнител фирма на дупничанин, проблеми винаги сме имали! С бригада възстановяваме щетите в Дупница!

„Фирма на дупничанин, е била под изпълнител на санирания блок, чиято изолация падна вчера! Проблеми с нея винаги сме имали, блокът е един от първите санирани още през 2016 година, сега преглеждаме документите. Странното е, че винаги при този изпълнител се случва, вятъра си беше ураганен, има отнесени покриви, изтръгнати дървета. Повреме на ремонтните дейности в общината не е постъпвала нито една жалба срещу изпълнителите. Община Дупница започна поетапна подмяна на скъсаните от силния вятър знамена, разположени в централната градска зона и квартал Дренски рид, където вятъра е съсипал беседка, обърнал е пейки, но няма сериозни щети, съобщи зам.- кметът Крум Милев, който от вчера е на бойна нога със строителна бригада и чистачи.

Продължава и почистването на паднали клони, по улиците на града, има паднали и рекламни пана.

„От отдел „Управление на общинската собственост“ проверяват договора с фирмите, които са участвали в санирането на блока, чиято изолация се срина. Имаме много сериозен проблем, обектът е спечелен от софийска фирма, а дупнишка е била подизпълнител, където е била тази фирма под изпълнител, проблеми винаги сме имали. Изясняваме ситуацията и ще излезем със становище, може да внесем и сигнал в прокуратурата. Хубаво е да работят местни фирми, да има бизнес в града, но ето какво правят тези местни под изпълнители.“ – коментира Крум Милев. С него беше и гл. инж. Ботьо Бельов и представители на фирмата, осъществила надзор над изпълнението на обществената поръчка.

По- късно от общината обобщиха:

По всички подадени сигнали в Община Дупница за поражения след силния вятър са предприети вече действия. Зам.кметът Крум Милев, главният инженер Иван Бельов и фирмата, която бе избрана за строителен надзор за бл.8 в жк.“Дупница“ бяха днес на място, където се е отлепила и паднала част от санировката.
„Свързахме се вече с фирмата-изпълнител и в следобедните часове ще имаме среща с тях, със строителния надзор на обекта в Общината. Гаранционният срок е изтекъл. Независимо от това ще преценим какви действия да предприемем след срещата с фирмата -изпълнител. Имаме сигнал за проблем с хидроизолацията на блок в кв.Велчова завера, където вече сме изпратили експерти за оглед и констатация, за да предприемем последващи действия и там“, лаконичен бе Милев. Изпълнител на ремонтните дейности по санирането е „Телебилд“ ООД-София.
Силният вятър е скъсал и въжето на пилона над града в парк „Дренски рид“, като предстои подмяната с ново. Покривната част на беседката е напълно унищожена, както и част от кошчетата за отпадъци, за което също са предприети действия. Възстановено е вече видео-заснемането в района, което бе прекъснато.
„Има наклонен стълб в поляните в посока Парк „Рила“, който не представлява опасност за пешеходците, като от енергийното дружество ще си предприемат необходимите действия. Има сигнали за паднали клони, паднали керемиди, както и за огради, които са обаче частна собственост. Работи се на терен по почистване и премахване на опасни елементи“, заключи Милев.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here