Малката Бахама изправя пред съд двама полицаи с три медицински за побои! Лично зам.- шефът на прокуратурата Ел. Калпачка бута към затвора Петрови от Дупница!

Димитър Петров- Малката Бахама показва подутината на скулата от удари с юмрук.

„Двама полицаи отиват на съд, три медицински свидетелства, от три екипа на Спешен център изпратих на министър Иван Демерджиев, за да му покажа, че бях бит без причина в ареста на Благоевград, а полицаите трябва да бъдат отстранени. Да,  полицаии, на които не знам имената, но мога да ги разпозная ме биха с метална палка и електрошок, целият съм в белези. Биха ме по половите олгани, по меките части. Смятам, че това могат да направят само корумпирани полицаи, които им е платено, за да ни смачкат. Полицаите искаха аз да свидетелствам и срещу родители те си. Краката ми, ръцете ми са в червени точки от електрошока. Беше ужасно! Не знам защо точно бен решиха да бият! Може би и за да уплашат баща ми и майка ми!“

Това заяви още Димитър Петров- малката Бахама, обвинен от зам- шефът на РП- Благоевград, прокурор Елица Калпачка в серия престъпления за измами с европейски проекти, кражби на коли и апартаменти, закани за подхвърляне на наркотици. Както вече съобщихме, от вчера той е с мярка за неотклонение домашен арест и помоли да го посетим, за да покаже травмите си и издевателствата на които е бил подложен в продължение на 5 часа.

Баща му, Васил Петров- Бахамата, който заедно със съпругата си са в ареста на управлението в Благоевград, беше силно афектиран и успя да се възползва от правото си да използвате затворническия телефон и да се свърже с 4ВЛАСТ, излъчихме на живо разказа на бащата, които покани полицаите да го убият от бой на гробищния парк, но да не докосват единствения му син, които нямал отношение към нито едно от обвиненията. Арестуванете и затворниците имат право ежедневно, без ограничение на броя на обажданията, да се свързват с медии и близките си.

„Бит е, каза ли са му: „Ще те закопаем като Чората! И теб и родителите ти!“ , после са го набутали под бюро и са се опитвали да го задушават, казвали са му: „Така задушаваме мигранти!“. Извадили сме три медицински свидетелства, три екипа са му оказали помощ, на влизане в ареста също е бил прегледан от медицински екип, удостоверението на лекарите е – напълно здрав, а после, пребит от бой! Имаме три медицински, не едно, имаме адвокат и полицаите ще си понесат отговорността, синът ми ще ги даде на съд като жертва, той е само на 21 години, няма престъпна дейност при него, ще поискаме вътрешно разследване, виновните с присъди, пострадалия с обещетение! Като си е по закон! Законът е за всички!“

Любопитна подробност е, че лично Елица Калпачка, която е заместник -ръководител на Районна прокуратура – Благоевград от 2017 година, кове обвинителният акт срещу фамилия Петрови. Тя бе номинирана за поста от шефа на Районната прокуратура Борислав Ковачки. Коя е Елица Георгиева Калпачка? – питат читатели. Припомняме, че тя е член на УС на Асоциацията на прокурорите в България. Родена 28.10.1979г. в гр.София Образование – висше – степен „бакалавър“,  Академия на МВР, специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“; степен „магистър„, специалност „право“ ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград. Съпругът и е полицай към управлението на Благоевград след конкурс.

Трудов стаж на Калпачка е собиден- 02.10.2002г.-01.05.2003г. длъжност „полицейски инспектор“ РПУ Благоевград; 01.05.2003г.-01.06.2009г. длъжност „дознател“ РПУ Благоевград; 01.06.2009г.-04.06.2012г. длъжност „младши прокурор“ Районна прокуратура гр.Петрич; 04.06.2012г. -05.05.2017г. длъжност „прокурор“ Районна прокуратура гр.Благоевград; 05.08.2017г.- 01.06.2022г. вкл. прокурор, заместник административен ръководител при Районна прокуратура гр.Благоевград.

Тримата са обвинени за измами за 530 хил. лв.. Районният съд в Благоевград определи мерките за неотклонение на семейството. Синът не е осъждан, бащата е реабилитиран, а майката е с условна присъда за наркотици. Определението на Районния съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

 

В сряда тримата бяха привлечени към наказателна отговорност за това че от 1 юни 2022 г. до 20 февруари 2023 г. на територията на гр. София, с. Марикостиново, общ. Петрич, гр. Дупница и гр. Сандански, при условията на продължавано престъпление, извършили четири отделни деяния, с цел да набавят за себе си имотна облага. Сговорили се да въведат в заблуждение различни граждани, че ще извършат за тях определени задачи: ще им продават леки и товарни автомобили, ще им съдействат за изготвяне на проекти за обществени поръчки, ще прехвърлят собственост върху недвижим имот, да бъдат подхвърлени наркотици в автомобил, ще съдействат за събиране на парични задължения. За това обвиняемите предварително получавали различни суми, без да изпълняват поетите ангажименти. Така причинили имотна вреда на жертвите си в размер на 523 800. Тримата са привлечени към наказателна отговорност за престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от една до осем години и конфискация на половината от имуществото. Сезирана е КПКОНПИ за извършване на проверка на имущественото състояние на тримата обвинени за неправомерно облагодетелстване.
Вижте видеоканала ни:


2 COMMENTS

  1. До кога всекидневни статии за тия боклуци и измамници журналистке адвокат на дявола.Други новини немаш .Сигурно ти плащат за настройсване на общественото мнение .

  2. А на боклуците трудовия стаж и жалбите срещу тях що не публикуваш Г-жа Павлова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here