Кметът Илко Стоянов дава старт за изграждане на допълнително съоръжение на Покровнишкия мост и паркинг при частаната болница, отпуска и 5 000 лв. за здарето на Катя Димитрова

Общински съвет Благоевград даде положителен вот по предложениетo на кмета на Община Благоевград, Илко Стоянов,  за промяна на парцеларния план, който да позволи изграждане на допълнително върху общинска земя, по искане на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Това се случи по време на днешното редовно заседание на местния парламент.

Общинските съветници приеха повторно решението си, за изграждането на паркинг в района на частната болница в града, който да обслужва и нуждите на МБАЛ – Благоевград.

Единодушно бе прието и предложението за отпускане на еднократна финансова помощ по реда на Вътрешни правила за работа на Комисията за разглеждане на заявленията за получаване на еднократна финансова помощ от бюджета на Община Благоевград на Катя Николова Николова – Димитрова.

Госпожа Димитрова е на 51 години, омъжена, с едно непълно-летно дете на 16 години и дъщеря на 31 години. През месец декември 2022 г., госпожа Димитрова е диагностицирана с „Остра миелоидна левкемия“, след болезнено възпаление в областта на кожата на дясната буза. Болестта протича много агресивно и се развива мълниеносно. Проведено е лечение в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕАД- София в периода 07.12.2022 г. – 16.12.2022 г., След извършени лабораторни изследвания е насочена за консултация с хематолог, вследствие на което е проведен курс на химиотерапия.

Заболяването на госпожа Димитрова се развива твърде бързо, състоянието и към момента е силно влошено.

През 10 дни се провеждат курсове на химиотерапия, извършват се вливания, като семейството заплаща и на кръводарители. След консултация с лекари е препоръчано да бъде извършена трансплантация на стволови клетки в Република Турция, която е на стойност 200 000 лева. Семейството не в състояние да се справи с тези разходи, поради което е обявена благотворителна кампания за набиране на средства.

Общински съвет Благоевград даде съгласие за отпускане на еднократна финансова помощ в размер на 5 000 лева на Катя Николова Николова – Димитрова.

По време на кратката си почивка през днешното редовно заседание, председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков и общински съветници уважиха труда на ползвателите на социални услуги, като закупиха голямо количество мартенички от Благотворителния базар, подреден при зала „22-ри септември“.

Средствата ще бъдат използвани за подобряване условията за живот в социалните центрове, уточни г-жа Емилия Халилова, директор на Социалната дирекция в Община Благоевград.

Общинските съветници одобриха  изработване на Подробен устройствен план (ПУП) по няколко предложения от Кмета на община Благоевград.

На днешното редовно заседание на Общински съвет Благоевград бяха взети 54 решения.

След изчерпване на дневния ред, председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков закри днешното редовното заседание.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here