БСП Самоков издигна Михайлов за депутат, екскметът Големинов: Искър потича наобратно, дадем ли общината на ГЕРБ наесен

Иван Ченчев, с папката, зад него е вторият в листата Михаил Михайлов. кадърът е от конференцията на БСП в Самоков.

Социалистите в Самоков издигнаха за пореден път кандидатурата на съветника Михаил Михайлов за депутат на партийна конференция преди няколко дни. От 98 делегати по списък на партийното събрание са присъствали 72-ма души, които единодушно са гласували със „За” предложението. Това ще бъде поредно участие на Михайлов на избори. Той обаче неизменно не успява да се пребори за мандат, тъй като БСП вкарва само един депутат от областта- водача Иван Ченчев. На вота през октомври самоковецът беше събрал най- много преференции от цялата листа- 1049, за Ченчев преференции бяха 822. БСП обаче прави слабичък резултат с два 8000 гласа. За сравнение, ГЕРБ-СДС са с 23 800, а от ПП 12 300.

Социалисти разкриха, че на партийното събрание са присъствали Иван Ченчев, който остава като водач на листата, бившият председател на Общинския съвет, сега член на ЦИК, Силвия Стойчева, кметът Владимир Георгиев. Конференцията не уважи областният управител Радослав Стойчев. Червените обаче са шокирани, че, вместо на форума да се леят хвалебствени слова и призиви да се гласува за Михайлов, е вървяла яка агитация директно за местните избори и за кмета Владимир Георгиев.

Рибата изби бившият кмет и съветник Георги Господинов с изказването: „Ако общината наесен бъде дадена на ГЕРБ, река Искър ще потече обратно нагоре.“ Силвия Стойчева също се включи в акцията и удари рамо на Георгиев: „Трябва да се работи усилено за В. Георгиев, за да бъде отново кмет на общината. Още от днес трябва да започнем да работим за местните избори и да мислим как ще бъде избран отново Владимир Георгиев.“, стяга редиците Стойчева, все пак тя изрази увереност, че Михайлов ще влезе в парламента. Социалисти коментираха, че Георгиев дума не обелил.

„Държа се странно, покрива лице с ръце, нещо притесняваше ли се, срамуваше ли се, не знаем? Знаем, че следващият му мандат изглежда сигурен, може да разчита на ромската махала, щедро раздава земи за  проектите на крупни инвеститори, иде ред да бере плодовете. Всички училища на територията на общината са под неговото крило, детски градини също, да не говорим за незаконните къщета в Боровец.“, коментират червените. Те се питат защо на конференцията не са присъствали младежите от БСП.
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. И без да се даде Общ. Самоков на ГЕРБ, р.ИСКЪР ще потече обратно, „благодарение“ на мафиотското управление на неизменно управляващата ни БСП. Определена заслуга за печалното състояние на реката има и г-н Големинов, като председател на „Комисията по екология“ към Общ.съвет по това време, както и някои от сегашните лидери в тази партия. Много „здравословно“ е една смяна на властта, за да има ревизия на миналото управление, но…! Изглежда така ще си караме за съжаление!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here