Първата табела за винен маршрут ще насочва към Мелник, трима министри я връчват на кмета на Сандански А. Стоянов

Кметът на Сандански Атанас Стоянов с винопроизводителя,,извадил най- хубавото вино на "Златен грозд" Мелник миналата седмица. Наградата за победителя беше съд за вино.

Трима министри ще връчат утре първата табела за винен маршрут на кмета на Мелник Сашо Филипов и на Сандански Атанас Стоянов, информират от Министерство на туризма. Министърът на туризма д-р Илин Димитров ще пристигне в най- малкия град в страната в компанията на министрите на иновациите и растежа Александър Пулев и на земеделието Явор Гечев. В момента там се провежда инициативата Дните на отворените врати на винарските изби по долината на Струма, 17-19 февруари 2023 г. От 10:00 чв Кордопуловата къща ще се проведе работна среща на тримата министри с представители на „Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите“ – Сандански съвместно с представители на органите на местното самоуправление. Ще бъде представена винена дестинация „Долината на Струма“ , в съответствие с План за развитие и изработване на Стратегия за винения туризъм в Република България и обявяването на винопроизводството като елемент от нематериалното културно наследство на България. Министърът на земеделието Явор Гечев ще коментира темата „Развитие и актуални въпроси в лозаро-винарския сектор, дигитална карта на България за винен туризъм“.

Представяне на информация за одобрените проекти в област Благоевград по процедурите по Плана на възстановяване, в т.ч. и проектите за общините Сандански и Петрич от министъра на иновациите и растежа Александър Пулев. Около 11:00 ч. е предвидена кратка пешеходна разходка в Мелник и посещение на Музея на виното. В 11:30 ч. министрите ще посетят Вила „Мелник“, където ще участват в ритуал по зарязване на лозя, в рамките на Дните на отворените врати на винарските изби по долината на Струма, 17-19 февруари 2023 г.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here