ОбС шефът на Дупница К. Костадинов и Ас. Кирилов с две журналистки искат да бъдат „Близо до теб“

Председателят на обкинския съвет в Дупница Костадин Костадинов и Асен Кирилов регистрираха Сдружение „Близо до теб“ в Дупница. Двамата са решени да помагат на хората с ниски доходи. Сдружението има седем основатели, сред които две дами от гилдията на журналистите в града, съмишленици и доброволци, които помагат. Последната им инициатива е за поставянето на стари дрехи по дърветата на една от централните улици в Дупница.

„Дрехите се поставят късно вечерта, но това ще даде възможност на хората без да се притесняват да вземат дрехите, които са им необходими, председателят на сдружението Асен Кирилов. През последните месеци сдрежението оказа помощ на украинските бежанци, които предпочетоха Дупница след пристигането в България.

„Доскоро те бяха настанени в базата в курорта Паничище. Това бяха предимно жени и деца. За тях бяха осигурени всички условия за нормален живот, включително и лекар, който да се грижи за здравето им при положение, че в базата няма здравно обслужване. Част от украинските бежанци останаха в Дупница след преместването на бежанците в държавни бази. Те и досега работят в града. Част от тях имат добро образование и способности. Вече почти са научили български език. Това е и в резултат от усилията на членове на сдружението, които са осигурили обучение по български език. В помощ са и учители по руски език. Част от децата продължават обучението си в български училища. През последния месец от годината Сдружението „Близо до теб“ има идеята да организира интересни прояви и засега те запазват в тайна онова, което предстои да се случи.“- добави Костадинов.

 
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Кой е този световно неизвестен Асен Кирилов? Един дето се правеше на брокер на имоти ли?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here