Скандален бизнес! К. Василава: Учителки пишат купони за храна на ЕТ „Ени Лефтеров“, заплашват децата да не пазаруват от общинския павилион, а чистачките на училището чистят столовата вместо Лефтерови! Ще ги съдим!

Катя Василева
Пигов, с бялата блуза, и Весела Лефтерова, представител на другата фирма, участваща в конкурса.

„От два месеца вместо да преподават, учителките в ОУ „Неофит Рилски“ в Дупница пишат купони и дебнат децата да не би да пазаруват от общинския павилион на „Ученическо хранене“, а чистачките на училището чистят вместо служителите на Весела Лефтерова, жената на собственика на частната болница Ени Лефтеров, която влезе без кокурс да храни децата с ЕТ „Ени Лефтеров“.“

Това ни пише гл. счетоводител на ОД „Ученическо Хранене“ Катя Василева и добавя:

„Не е изненада, а срамота. Срамота е, че вече 2 месеца сме зрители на клоунадата на Бистра Стойкова. Срамота е, че същата изрече хиляди лъжи на официални пресконференции и никой не и потърси сметка. Срамота е, че председател на общински съвет саботира общинско дружество. Срамота е, че същият този председател на общински съвет месеци ходи на работа само, за да прокара интересите на фирмата на д-р Лефтеров. И кучетата пред общината знаят, че на всички властимащи е досадил до безкрай, само и само да поднесе на тепсия храненето на децата в ръцете на Лефтерова. После какво следва? Какво още ще поискат безскруполните височайши с никога незадоволени апетити? Срамота е, че в присъствието на Костадинов Бистра Стойкова крещи и унижава жената, която работи на павилиона в ОУ „Неофит Рилски“ и си позволява да пребърква дамската и чанта, а единственото, което направи той е да каже на женицата „не се вълнувай толко“. Позорно и много срамно е! Ако имаше класация за град на абсурдите ние щяхме да я оглавяваме.

Директорът на ОУ „Неофит Рилски“ Бистра Стойкова на заседание на ОбС Дупница през ноември съобщи, че столовата в школото последно са боядисвали учителите преди 7 години, а от „Ученическо хранене“ не се грижили за обекта, а сега чистачките и учителките са впрегнати в бизнеса „Хранене“, твърди гл. счетоводителка Катя Василева.

Ако трябва ще има още 10 конкурса, до постигане на целта. Ние спечелихме почтенно конкурса, но къде сме тръгнали малки, бедни и беззащитни срещу алчни акули, облечени във власт и подплатени с много пари? Разбира се, че ще бъде обявен нов конкурс. Председателят на общинския съвет Костадин Костадинов си свърши работата. А Вие, г-жо Стойкова, не се ли срамувате да питате къде потъват парите на дружеството, щом частната фирма има печалба? На нас ни се налага да плащаме заплати на жени, които пишат купони и чистят столовата, сега учителките пишат купони и дебнат децата да не би да дойдат на нашия павилион, а чистачките на училището чистят вместо Лефтерова. Незнам при толкова много задължения дали на някой в това училище му остава време за децата?“

„Конкурсите целят да се потушат скандалите, а конкуренцията води до качество на храненето. Най- важното е децата да имат качествена храна. Не се застъпвам за никого. Не одобрявам поведението на страните, но за това си има други органи, които да решат, кой е крив и кой прав.“ – каза Костадин Костадинов преди старта на процедурите по избор на фирми. Той оглави комисия, която да установи дали проведените конкурси за избор на фирми са справедливи, но комисията още не е излязла с решение, а спечелилите не са оповестени. В монета е насрочен трети по ред конкур за избор на фирма в най- голямото училище в Дупница, а именно ОУ „Неофит Рилски“, където незаконно доставя храна „ЕТ „Ени Лефтеров“, след като директорката изпъди титулярът ОД „Ученическо Хранене“ самоволно- при спечелен конкурс и договор за 10 години.

„Нанесените ни щети са огромни, сигнализираме всички институции и ще си търсим права до край по законен и съдебен път.“ – каза управителят Христо Пигов.

Очаквайте подробности!
Вижте видеоканала ни:


2 COMMENTS

  1. Докато пудела на Лефтеров /К.Костадинов/ е в Общинския съвет ,все ще е така .Добре ,че идват нови избори /и да внимаваме да не са същите изроди/.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here