К. Паргов: Конгресът обезглави местните организации пред изборите! „Магнитски“ е като мотото „Говори Москва“, по- точно „Говори Вашингтон“, той не е съд!

Случилото се на Конгреса на БСП е сериозен прецедент в 130-годишната история на партията. Не е мъдро решение на прага на поредната предизборна битка, най-вече в годината на местните избори, да обезглавяваш местни организации. 3/4 от изключените са членове на градската организация на ключови позиции. Това каза пред БНР Калоян Паргов, бивш председател на БСП – София след скандалите при социалистите от конгреса в събота. И посочи, че такова масово явление се случва за първи път и говори за дълбока криза в БСП. „Вляво има вакуум. Има нова формация „Левицата“, претендираща да е по-силна и по-обединена. Това показва, че БСП е оставила пространство със своето поведение… „Възраждане“ не е позиционирана вляво, тя е всеядна, стои и в центъра, и вляво, и вдясно. По две неща конкурира БСП – българската идентичност и отношението към Русия“.  Паргов коментира и темата с новите имена в списъка „Магнитски“: „Магнитски“ е административен акт, не е решение на американската прокуратура и на американския съд. Едното значение е да не допуска финансови средства с неясен произход или престъпен характер на територията на САЩ. Второто значение се използва като политически инструмент за натиск върху държавите, чиито лица са попаднали в списъка. Преди 30 години властваше мотото „Говори Москва“. Нормално е, след като България се присъедини към евро-атлантическите структури с център САЩ, да има сега доминация на „Говори Вашингтон“.

Срив в БСП: Общински съветници и 109 социалисти от Пловдив напускат партията днес, след Перник вчера. По думите му „съдът и съдебната реформа са една дупка и летят обвинения към какви ли ни хора в спектакъл на фона на все повече негласуващи, което води доникъде и до задълбочаване на политическата криза, до срив на демократичната система, а това е сериозен проблем за България и за цялото евро-атлантическо пространство“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here