Сатовча изпрати 4 камиона и 1 бус с продукти за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия, събраха и над 70 000 лева

Арбен Мименов

4 камиона и 1 бус с продукти изпрати Община Сатовча за пострадалите от адското земетресение в Турция и Сирия. Събраните продукти бяха транспортирани в петък и събота безплатно от Влади Кьойбашиев от Фъргово и Ибраим Арнаудов от Сатовча.

Към момента жителите на общината са събрали и сумата от над 70 000 лева. Акцията по набирането им се проведе в кметствата, училищата и други обособени за това места.

В село Кочан се проведе турнир по белот, а участниците в него също се включиха в кампанията по събиране на средства за бедстващите в Турция и Сирия. Веселин Балев и Радослав Карасмилов се класираха на първо място и дариха 200 лева. Втори се класираха Мехмед Бошнаков – Героя и Младен Бошнаков – Шоуто. Те дариха 150 лева. Заелите трето място в турнира Венци Моллов и Юсеин Кавазов се включиха с 300 лева.

„За пореден път вие – жителите на община Сатовча доказахте, че сте съпричастни със съдбата на хората в трудност и винаги се отзовавате повече от подобаващо в дейностите по събирането на средства във всяка една благотворителна кампания“, обърна се към жителите на родопската община кметът Арбен Мименов.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here