Стефан Николов: Много здраве има Бойко Борисов от мен, Дупница няма да е най-красивият квартал на София, а вилна зона

Много здраве има премиерът Бойко Борисов от мен, не можах да стигна до него по време на визитата му в Дупница. Искам да му кажа, че Дупница няма да е най-красивият квартал на София, а вилна зона, тук хората ще си почиват, в столицата ще работят. Ние, бизнесмените от Дупница, имаме стратегия, изработена още преди една година, но няма кой да ни чуе, позвъни в редакцията уважаваният бизнесмен от Дупница Стефан Николов и разкри вижданията си за мястото на Дупница с изграждането на новата магистрала.
. Дупница се намира в подножието на Рила планина, и то в най-красивата част на планината. И за щастие има една свободна зона, която се намира точно между Марков камък и с. Бистрица и местността Вангелова чешма. Тази зона може да се превърне в огромна вилна зона затворен тип, ВИП селище с охрана. Дупница е портата на Рила, от Марков камък до х. „Отовица” са 4 километра, недалеч са Седемте рилски езера, Рилският манастир… Има възможност да се направи и ски писта.
Вилната зона може да бъде застроена без средства от общината. Общинският съвет трябва да вземе решение да направи ПУП и да организира търг, да обособи парцелите. От средствата, които ще получи от търга, ще направят пътища и канализация, а строителните фирми, които ще се занимават с тази дейност, те ще построят по 10 дупнишки къщи, 1000 вили може да изникнат. Познавам 10 предприемачи, които имат готовност да инвестират. Бизнесът ще се организира. Аз бих финансирал тази дейност. Бих могъл веднага да построя 10 къщички – луксозен жилищен комплекс. Мястото е слънчево, между планината и центъра на Дупница и на 60 км от София, с красива гледка, чист въздух и много вода. Има търсене за фамилен отдих. Софиянци са първите, които ще пожелаят да се заселят тук. „Банкя” е за развлечение, „Бояна” е пренаселена, а има нужда от зона за семеен отдих. Между Марков камък и Вангелова чешма над Дупница има толкова много източници за вода! Може да се направи един огромен водоем – изкуствено езеро за спортен риболов и около него да направим няколко къщички. В Израел имам лоби, приятели евреи, които веднага ще си купят къщи в Дупница, имам уверението и гаранциите, мога да намеря поне 10 софиянци, на които да предложа и да купят. Къщите няма да са скъпи не повече от 15 000 евро.
Общинското ръководство трябва да стартира процедура. От общината не искаме друго, а търг. Земята над Дупница струва между 10 и 100 евро за квадратен метър. Строителството на апартаменти вече е отживелица, няма търсене, вилното селище е нещо желано и има бъдеще – живот сред природата.
Просперитетът на една страна зависи повече от манталитета, отколкото от материалните ресурси. Индивидуалистичните ценности и принципът „Сам съм си господар” водят до просперитет, да бъдеш богат или беден, е въпрос на избор на ценности и морални основания, е само малка част от философията на един от големите дупнишки предприемачи Стефан Николов. Той закри шивашкия си бизнес и фирма „Мистралпас” по здравословни причини, превърна цеха в магазин и завъртя търговия с мебели „Арон”, отвори верига от магазини и развива и успешен строителен бизнес. „Когато дойдох за първи път в Дупница, видях един страхотен град, с промишленост, с интересни хора, в събота и неделя жителите му отиваха на разходка в планината, а жителите на Благоевград отиваха на лозе. Курортът Паничище е създаден от дупничани, не от сапаревобанци, всички предприятия построиха вили в Паничище – „Балканфарма”, „Гарант”, „Булгартабак”, община Дупница… Твърдото ми мнение е, че не е необходимо да гоним Банско, не е удачно, установих, че има свободна ниша за Дупница, която е свързана със семейния туризъм. Дупница може да се развива в тази насока.
Текст за снимка: Стефан Николов
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here