Йордан Татарски: Напускам БСП! Волята на кочериновските сициалисти никога Нинова не е зачитала!

„Без съмнение, по нареждане на Корнелия Нинова и Борислав Гуцанов не бях допуснат като гост на Конгреса. Това е израз на незачитане на волята на кочериновските социалисти, които са ме предложили да ги представлявам като гост. Между другото, волята на кочериновските социалисти никога не е била зачитана от Корнелия Нинова!
По този повод, и за да не изоставам от модата, сядам в един МОЛ (smiley) на чаша ароматно кафе да пиша оставката си като член на БСП, защото това не е автентичната столетна партия. Днешната БСП е БСП на седесара Калоян Методиев и на неговата любима Корнелия Нинова и придворни, и ако днес Конгреса запази статуквото, в понеделник ще депозирам оставката си в ОПО Кочериново! Край на илюзията ми, че БСП е партия на трудовите хора!“

Това написа във ФБ доскорошният съветник на Корнелия Нинова Йордан Татарски от Кочериново, бивш областен управител на Кюстендил.

„Конгресът на БСП изключи от партията членовете, които сутринта опорочиха Конгреса със следните мотиви.“ – обяви новият- стар лидер на БСП Корнелия Нинова и изчете:
– Нарушаване на принципа на демократичното единство по чл. 5, ал. 3 от Устава;
– Нарушаване на изискванията на чл. 11, т.1 от Устава да работят за изпълнение на решенията на партийните органи;
– Нарушаване на изискванията на чл. 11, т. 2 от Устава да работят за организационно-политическото единство на партията;
– Нарушаване на изискванията на чл. 11, т. 4 от Устава, а именно с поведението си да пазят доброто име на партията.

Изключените от Конгреса на БСП са:
Светлана Шаренкова
Ана Пиринска
Петър Витанов
Николай Бериевски
Петя Михалевска
Костадин Дурчев
Ленко Петканин
Атанас Атанасов
Петко Димитров
Валери Жаблянов
Ралица Андреева
Ваня Добрева
Мартин Жлябинков

Решението е прието с 490 гласа “За“, 82 “Против“ и 28 “Въздържал се“.

Конгресът потвърди изключването от партията на Кирил Добрев. Решението е прието с 498 гласа “За“, 15 “Против“ и 24 “Въздържал се“.

„Недоволството и атаката срещу Корнелия Нинова, тя преписа на партията, а партията е над нея! Нагло е поведението й, но явно е й самоубийствено! Сред пребройтелите беше Бойко Клечков от Кюстендил, който без да брой, машинално повтаряше, папагалски, само една цифра 149, цифрата на неговите столове в залата, той не виждаше с очите си, въпреки дебелите очила, „въздържали се“, нито напуснали, още по- малко „против“. Корнелия спечели с манипулациите на преброителите! Така вотът по избор на лидер и останалите решения бяха опорочени!“ – коментираха присъстващите и пратиха снимки от сектора на кюстендилският лидер:

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here