БФС дава пари за изкуствено игрище на „Бончук“, общината чака 1 млн. за ремонта на стадиона от спортното министерство

Кадър от връчването на купата на "Марек", които през 2021 г. влязоха в Б група.

БФС ще финансира изграждането на изкуствено игрище към стадион „Бончук“, съобщиха от общината. Кметът Методи Чимев е получил писмо от изпълнителния директор на федерацията Борислав Попов. С него той информира градоначалника, че входираният проект за изграждане на изкуствено игрище на „Бончук“ е одобрен и е включен в инвестиционната програма на футболния съюз, гласувана през декември.

„Предложението ни бе за изграждане на изкуствен терен, който ще бъде с размери 64 на 44 метра. Освен него, проектът включва изграждане на ограда и осветление, за да може да се ползва и в тъмните часове на деня. Съгласно изискванията на БФС, трябваше да изпратим потвърдителен отговор, че поддържаме желанието си, което вече направихме. От отдел „Общинска собственост“ и БФС вече работят по допълнителната документация. След като приключат административните процедури – ще имаме яснота и за стартиране на същинските дейности по изграждането на терена“, коментира инж. Чимев.

От общинския пресцентър уточняват, че през пролетта ще приключат и дейностите по изграждането на естествения терен „Шмиргело“. На място вече е изграден сондаж, проектът включва система за напояване, ново тревно покритие. С изграждането на двете игрища ще се реши изцяло проблемът с тренировъчната база най-вече за детско-юношеската школа, която в момента води тренировки в близките села. „През октомври миналата година входирахме и проект в Министерство на спорта на стойност над 1 милион лева за самия стадион „Бончук“. Сред заложените дейности там са ремонт на терена, козирката, лекоатлетическата писта, изграждането на сектори, ремонти на помещения и други. В момента тече изискване на допълнителни документи и информация, които предоставяме своевременно на експертите в спортното ни ведомство“, заключи инж. Чимев. Припомняме, че преди 2 години общината извади средства от хазната за освежаването на спортното съоръжение, тъй като имаше опасност то да не получи лиценз и футболният „Марек“ да не може да домакинства у дома.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here