Взровоопасно! Самоковец къта две ловни карабини, 167 боеприпаси и 1 кг. барут в гаража и къщата си

Установен и задържан е криминално проявен жител на Самоков с издадена европейска заповед за арест. Криминалисти от РУ-Костенец иззеха два плика с общо около 30 грама канабис, и електронна везна. Зад автомобилна седалка в гаража на адреса е открита и кутия, съдържаща плик с четири бучки, реагиращи на амфетамин, с общо тегло 63 грама.

Резултати от проведена специализирана полицейска операция на територията на София област. На 7 февруари на територията, обслужвана от ОДМВР-София, се проведе специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, ефективно опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и спазване на Закона за движение по пътищата.

В акцията участваха служители на ОДМВР-София област и 11-те районни управления в състава й, екипи на жандармерията и представители на държавните контролни органи. По-характерни установени закононарушения:

В хода на спецоперацията криминалисти от РУ-Костенец извършили проверка на адрес в Момин проход. В една от стаите служителите на реда намерили два плика с общо около 30 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис, и електронна везна. Зад автомобилна седалка в гаража на адреса е открита и кутия, съдържаща плик с четири бучки, реагиращи на амфетамин, с общо тегло 63 грама. Наркотичните вещества и везната са иззети. Двамата обитатели на адреса са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Констатирани нарушения в търговски обекти: От служители на РУ-Самоков и НАП са извършени проверки на девет търговски обекта на територията на общината. Съставени са пет акта за констатирани нарушения на чл.7, ал.1, чл. 27 и чл. 33 от Наредба №18 на Министерство на финансите. В един от обектите е установено работещо лице без трудов договор, за което е сигнализирана Инспекцията по труда. Регистрирана е преписка. Иззети незаконни оръжия и боеприпаси:

Криминалисти от РУ-Самоков извършили проверка на частен адрес в града. В гаража те открили две ловни карабини и 167 боеприпаси без издадено разрешение за тях. В къщата е открит около един килограм барут, иззет от служители на ГДЖСОБТ. Обитателят на имота е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339, ал.1 от НК.

Установени издирвани лица: В хода на проведената вчера спецакция от служители на жандармерията е установен жител на Самоков с издадена европейска заповед за арест. Криминално проявеният и осъждан мъж е задържан за срок до 24 часа с оглед предаване на компетентните органи. Разкрити престъпни посегателства:

В хода на проведените оперативно-издирвателни действия криминалисти от РУ-Ихтиман разкриха известен на инспекторите Детска педагогическа стая непълнолетен младеж, отнел от двора на местен жител две автомобилни гуми. Инкриминираните вещи са върнати на собственика, а материалите по случая са изпратени в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на чл. 61 от НК. В същото време ихтиманските полицаи разкриха и кражба на различни артикули от магазин в града, дело на местна жителка. Сумата по нанесените щети е възстановена на собственика, а материалите по случая са докладвани в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.

В хода на оперативната работа по сигнал за извършена кражба на преносима тонколона от незаключен лек автомобил в с. Алино криминалистите от РУ-Самоков разкрили, че извършител на деянието е криминално проявена жена от същото село. Тя признала за кражбата и предала доброволно отнетата чужда вещ. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here