Турците ли са най- грешни? Казвам ви: Не; но ако не се покаете, всички така ще загинете.

epa10452081 A woman reacts as emergency personnel carry out a search and rescue operation at the site of a collapsed building following an earthquake in Iskenderun, district of Hatay, Turkey, 07 February 2023. More than 4,000 people were killed and thousands more injured after a major 7.8 magnitude earthquake struck southern Turkey and northern Syria on 06 February. Authorities fear the death toll will keep climbing as rescuers look for survivors across the region. EPA/ERDEM SAHIN EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Много хора днес в серията жестоки земетресения се питат, турците и сирийците ли са най- грешните хора, не са ли те, които по пет пъти се молят на ден, дават десятък, строят, работят…, украинците ли?

Този въпрос много напомня на събития от преди 2 000 години, тогава хората директно са попитали Господ Исус Христос, единственият Спасител:

„В същото време присъстваха някои, които известиха на Исус за галилеяните, чиято кръв Пилат смесил с жертвите им.

И Той им отговори: Мислите ли, че тези галилеяни са били най-грешни измежду всички галилеяни, понеже са пострадали така?

Казвам ви: Не; но ако не се покаете, всички така ще загинете.

 Коментар от Уилиям Макдоналд за Лука 13:3:

„Дванайсета глава завършва с неспособността на еврейския народ да разпознае времето, в което живее, и с предупреждението на Господ, че трябва или да се покае веднага, или да загине завинаги. Тринайсета глава продължава да развива тази обща тема и макар че като цяло тя се отнася за израелския народ, принципите ѝ могат да се приложат и за всеки човек поотделно. В основата на разговора, който следва, стоят две национални трагедии. Едната е свързана с убийството на хора от Галилея, дошли в Ерусалим на поклонение. Пилат, управителят на Юдея, бил издал заповед за тяхното убийство по време на жертвоприношенията. Повече подробности за това зверство не са известни. Предполага се, че жертвите са били евреи, които са живеели Галилея. Евреите в Ерусалим вероятно са живеели под измамното впечатление, че тези галилейци са били извършили ужасни грехове, заради които Бог ги е наказал със смърт. Господ Исус им казва, че това е грешка, като добавя предупреждението, което се отнася до целия еврейски народ, че ако не се покаят, всички ще загинат така.“

Други преводи на Лука 13:3:

„Покаянието е основното и важно нещо, с което се връщаме при Бога и се приближаваме при Бога непрекъснато, Той ни очиства от греха, това е първата стъпка, за да се заличат греховете ни! Трябва покаяние, това каза Исус, апостол Петър, апостол Стефан, Йоан Кръстител, това е призива и към нас, защото всички, всички сме много, много грешни, но кръвта на Исус ни измива от всеки грях, само неговата кръв, сам Господ даде живота си за нас, за да ни върне вечния живот.“- твъди духовният будител и преподавател по английски Васка Алмишева от град Гоце Делчев.
Песента й, може би, е отговор на част от трудните въпроси, а също и израз на голямо съчувствие към безпрецедентните трагедии в живота:

„Предоставям и част от библейските изявления на Господ Исус Христос и учениците му, на Йоан Кръстител и пророците, които вдъхновиха моята песен!“ – каза Васка Алмишева, автор на песента:

Матей 3:2,10-12

Любими Библейски цитати:

Исая 1:18

Елате сега, за да разискваме, казва Господ;
ако греховете ви са като мораво,
ще станат бели като сняг;
ако са румени като червено,
ще станат като бяла вълна.

Изход 20:1

Да нямаш други богове освен мене!

Единствен Бог е Господар и цар!

1 Коринтяни 10:13

Никакво изпитание не ви е постигнало освен това, което може да носи човек; но верен е Бог, Който няма да ви остави да бъдете изпитани повече, отколкото ви е силата, а заедно с изпитанието ще даде и изходен път, така че да можете да го издържите.

2Тимотей 4: 18

Господ ще ме избави от всяко дело на лукавия и ще ме спаси и въведе в небесното Си царство; на Когото да бъде слава във вечни векове. Амин.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here