Калоян Паргов: Аз съм един от тези 5%, които няма да бъдат допуснати до конгреса на БСП

Ибришимов, Дангов, Павлов и Паргов на кафе след предизборната среща в Дупница.

Предстои конгрес на БСП, на който трябва да се взимат важни решения както за участието на партията на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април, така и за самото бъдеще на партията.

Калоян Паргов, който е с корени от Дупница и Радомир, член на Националния съвет на БСП  призна, че е сред петте процента делегати, които няма да бъдат допуснати до залата.

„Напрежението преди конгреса на БСП е голямо. Виждаме в момента опити на ръководството да отстрани неудобни делегати по някакъв признак, позовавайки се на решение на местните организации, какъвто е и устава, защото те определят делегатите. И има натиск те да бъдат подменени, а други да не бъдат допуснати. И сега за първи път пред SafeNews.bg ще кажа, че аз съм един от тези 5%, или 48-50 делегати, които няма да бъдат допуснати до залата. И причината е, че ръководството продължава упорито да не признава решение на Върховния касационен съд, което е наказуемо по Наказателния кодекс и се санкционира тежко. Но въпреки заплахите от НК и въпреки мантрите от трибуната на Народното събрание за върховенство на закона, ръководството продължава да упорства. Така е на всеки пленум и национален съвет, ние се разправяме за недопускането, така е и на този конгрес. Циркове пред моята партия няма да правя. Нито смятам на този конгрес да го използвам и да претендирам за даденото ми право от съда, който стои над всички, включително и над БСП, няма да поставя партията под риск и да създавам ненужни скандали. След като от това ръководство съм нежелан или се страхува от мен – така да бъде“.

БСП: Лъжа е, че ръководството на партията е сменило делегати на Конгреса
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here