В името на добросъседството! Благоевград върна на Симитли едното от кучетата „туристи“

Благоевград върна едното от кучетата „туристи“, които бяха забелязани в областния център през уикенда, на Симитли. В продължение на няколко дни то обитаваше приюта за безстопански животни в града.
След молбата на кмета на Симитли Апостол Апостолов, кметът Илко Стоянов нареди то да бъе изведено и да бъде откарано с кола до родната му община.
Другото четириного, което беше забелязано в Благоевград с ушна марка от Симитли е напът да намери нов дом и да остане в Благоевград, тъй като за него вече има кандидат-осиновители.
Припомняме, че двете четириноги – гости на Благоевград бяха установени след сигнали на граждани, които съобщиха, че на територията на областния център има животни с чужди ушни марки.
„Чух се с кмета на Симитли. Не трябва автоматично да се предполага, че кметът е разпоредил тези кучета да бъдат преместени в Благоевград. Напротив! Ние имаме добра комуникация, дори коментирахме да си помагаме помежду си. Има общ проект за изграждане на приют между двете общини“, коментира по-рано днес кметът Илко Стоянов.
Развръзката за двете кучета и двете общини е повече от добра!Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Досега са платили доброволци за лечението .Кмета на Симитли ще плати за долекуването и ще го осинови. така пише в една група за животни.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here