За сефте от 4 г. в Софийско се разбраха за състава на РИК, Д. Димитров от ГЕРБ ще е начело

Представителят на ГЕРБ в Районната избирателна комисия (РИК) на Софийска област Димитър Димитров ще бъде председател и за вота, задаващ се през април. Днес партиите, събрани на консултации от областния управител Радослав Стойчев, постигаха съгласие за състава.

Това си е направо прецедент, след като масово консултациите по места не дават резултат и изборът отива в ръцете на ЦИК. Неизменният водач на листата на ГЕРБ за София област Младен Маринов, подчертава, че за първи път от 4 години няма да се налага Централната избирателна комисия да назначава ръководството на РИК в областта.

„Благодаря за разума, проявен днес от колегите от всички партии, с което на дело показахме, че можем да си говорим и разбирателството не е мираж в българската политика!

Уверен съм, че с дългогодишния си опит в РИК Димитър Димитров ще бъде гарант за честното и прозрачно провеждане на изборите в нашата Софийска област. Пожелавам му на него и на останалите членове на РИК в областта успех и колкото е възможно по-малко нарушения! Продължаваме напред!“, информира Маринов.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here