Скандал! Две бездомни кучета „туристи“ от Симитли в центъра на Благоевград, хората: Някой рови за скандал!

Безстопанствени кучета, маркирани на територията на община Симитли са установени в Благоевград.

Служители на ОП „Общински приют за безстопанствени животни“  – Благоевград са реагирали на сигнал за четириного с различна ушна маркировка. Извършена е проверка в Интегрираната информационна система ВетИС, резултатите от която показват, че животното е от съседната община Симитли.

„Някой рови за скандал, но по- скоро на политическо ниво, битката не е за кучета, а за това кой да води бащина дружина, май на кмета на Благоевград са поникнали криле, завръща се в ГЕРБ на бял кон, доре, но кметът Апостол Апостолов и Стефчо са №1! Добрее е всеки да си знае мястото и слата!“ – са коментарите на наши читатели като тодор Славов, Ивайло Попов и др.

Вчера в Благоевград е забелязано още едно животно със същата ушна марка.

Управителят на ОП „Общински приют за безстопанствено животни“ – Благоевград Владислава Асенова е подала жалба към ОДБХ – Благоевград,  чрез която настоява да бъде извършена проверка във връзка с ежедневни сигнали от граждани и доброволци, че се пускат кучета на територията на община Благоевград.

Често в Благоевград биват забелязвани нови възрастни кучета, а голяма част от тях са без марка или чип.

Има данни, че четириногите „пристигат“ в Благоевград от други общини, като биват пускани на места, които не са обхванати от видеонаблюдението в Благоевград.

Призовават се жителите, ако забележат нередности незабавно да подават сигнали на дежурните телефонни линии на Община Благоевград  – 073/88 44 34, 073/ 88 44 06.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here