Отново ЦИК ще определи състава на РИК в Кюстендил

Централната избирателна комисия ще определи състава на Районната избирателна комисия в Кюстендил за провеждането на предстоящия извънреден вот за Народно събрание на 2 април.

Партиите и коалициите не се разбраха за ръководните позиции в РИК – Кюстендил за пореден път. За председател предложения направиха от коалиция ГЕРБ – СДС, “Продължаваме промяната” и “БСП за България”. За секретар предложения направиха от ДПС и “БСП за България”. За местата на зам.-председатели имаше предложения от “Възраждане”, “БСП за България” и “Да България.”

 

РИК – Кюстендил се състои от 13 членове – председател, двама зам.-председатели, секретар и членове.

Като брой членове разпределението съответно между партиите е: ГЕРБ – СДС – 4; ПП – 3; ДПС – 2; останалите по един – БСП, ДБ, “Възраждане” и “Български възход”.

“И Областна администрация, и РИК ще работим за това изборите да протекат нормално и спокойно”, заяви областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски.
“Уважавам всички членове, които РИК е имала досега – били са точни, акуратни, с опит. Организирахме и проведохме спокойни избори. В работата досега сме били добри партньори и се надяваме така да бъде и занапред”, коментира още областният управител инж. Пандурски.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here