Ат. Диманков: Предоставям имената на ромите- бракониери за 4ВЛАСТ, част от тях са разпознати като нападатели над Венцислав Боянински и Владислав Василев! Могли са да ги убият, а прокуратерата е пас!

Имената на системните бракониери от ромската Гиздова махала, които прокуратурата е направила недосегаеми.
Имената на системните бракониери от ромската Гиздова махала, които прокуратурата е направила недосегаеми.

„Това са имената на постоянните бракониери, който секат безмилостно гората, при това не за огрев, а с цел търговия. Става въпрос за заможни роми, които се препитават с кражби, а прокуратурата в Дупница не си помръдва пръста. Не можем да кажем, че държавата не ни помага, че не е с нас, но с бездействието си прокурорите дават самочувствие, чувство за безнаказаност над бракониери и те се нахвърлиха, нападнаха горски служители в Дупница с цел да ги убият. Над 50 души обградили с няколко автомобила горските инспектори, които са реагирали на сигнал за незаконна сеч.“ – обяви за 4ВЛОСТ Атанас Диманков, директор на ДГС- Дупница.

Диманков в единен фронт с работниците и служителите на ДГС- Дупница срещу бракониерите в „Гиздова махала“

 Както вече съобщихме, 30 януари, понеделник, малко след 23:00 ч. вечерта дежурните инспектори Венцислав Боянински и Владислав Василев реагират на сигнал за огромно количество незаконна сеч в района на местността „Вангелова чешма“ край Дупница. Пристигнали на място и започнали оглед. Минути по-късно били обградени от 8 автомобила и повече от 50 жители на близкия квартал „Гиздова махала“.

„Спряха на 500 метра от нас, слязоха и тръгнаха хора към нас с челници“, разказва пред 4ВЛАСТ и БНТ Венцислав Боянински.

„Искаха да ни преградят пътя, но минахме покрай тях и отидохме към ЖК „Бистрица““, разказва Владислав Василев.

„Това не е първото посегателство над горски служители и ние сме денонощно на терен… Проверките продължават… Ние със сигурност няма да допуснем по този начин да се добиват по нерегламентиран начин дърва за огрев. Те всяка вечер излизат автомобили с цел нарушения, но това специално ни учуди и нас. Такава организация. Това с цел сплашване ли беше, не знам.“, каза Атанас Диманков, директор на ДГС Дупница.

 

Директорът на горското стопанство в Дупница Атанас Диманков подал сигнал за инцидента едва на следващия ден. Заплашените служители разпознали част от нападателите пред органите на реда. Оказали се стари познайници на полицията с множество регистрации за незаконна сеч. До този момент обаче нито един от тях не е подведен под отговорност.

От полицията в Кюстендил заявиха, че са установени част от лицата, опитали да сплашат горските служители. Те са привикани от органите на реда и им е образувана полицейска преписка. И макар за част от тях да има подадени и други сигнали за нарушения, не са събрани достатъчно данни за задържането им.
Вижте видеоканала ни:


2 COMMENTS

  1. Нищо не става от тия мангали.Затова държавата е на това дередже.Само кражби на ток,вода и никъкви данйци.Само искат помощи и пари.Нема държава.

  2. В държавата на боко тиквата и доган, престъпниците са оставени да беридействат. Някои от тях са нагли и агресивни, и са над закона. Със здрава ръка, компетентните органи биха постигнали успехи. Малко по малко… лошото е, че нищо не се прави, а е възможно. С ухажване на малцинствата се постига само разруха и разделение. Екосистеми в колапс, образование в хаос и държава в свободно падане. кремълски подлоги внасят смут и в без това пропадналата България.. Прогресът на държавата ни е мираж и положението е всеки сам си преценя.. така и бракониерите.. преценили са си, набрали си дървета, нападнали са държавни служители на ниска заплата, които с нинджа умения са избягали.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here