Срив в системата затворил границата с Македония

Срив в системата на Република Северна Македония е причината за затварянето на границата с България. Това е официалната версия на властите в югозападната ни съседка.

В момента на място има около 100 души, които чакат да влязат в страната, за да почетат паметта на Гоце Делчев. Българската делегация е преминала през границата в 5.30 часа в събота. По-късно са влезли и част от българите, които искат да участват в честванията.

Както вече писахме граничният пункт Гюешево – Деве баир беше затворено около 9.30 часа. Според очевидци границата е затворена само за влизане от България. В обратна посока движението се осъществява нормално.

Влезлите в страната са претарашвани обстойно като за наркотици. Полицаите са търсили български знамена и патриотични материали.

Ситуацията беше коментирана и от бившия премиер Бойко Борисов. Той заяви, че ситуацията е провал във външната ни политика.

„Днес разбирам за забранителни списъци за български граждани и журналисти в Северна Македония. Това е недопустимо, това е провал във външната ни политика, проведена от Кирил Петков и Асен Василев. Кой го допуска това? Служебното правителство“, заяви Борисов.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here