СКАНДАЛ: Блокираха границата с Македония край Кюстендил, не пускат българи. Има и напрежение (ВИДЕО)

Граничният пункт Гюешево – Деве баир е затворен. Македонските власти не допускат българските граждани да влязат в страната, научи 4ВЛАСТ.

На пункта има около 30 коли с наши съграждани, които чакат, за да се поклонят пред гроба на Гоце Делчев по повод 151 години от рождението му, съобщи Виктор Стоянов от фондация „Македония“.

По информация на очевидци сутринта преминаването на един автомобил е отнемало един час. Граничните власти в югозападната ни съседка са правили щателни проверки и търсили български знамена и патриотични материали.

Пунктът е бил окончателно затворен преди 10 часа в събота. Това събуди недоволство у българите, които искат да влязат в Македония и да идат до гроба на Гоце Делчев. Те поискаха местните полицаи да им отговорят защо не са допуснати.

„Повече от 50 минути Северна Македония държи границата си затворена, в нарушение на всички договорки и двустранни споразумения! Това е недопустимо“, коментира Виктор Стоянов.
Той призова българите да отиват към Гюешево и да се присъединят към групата, която ще се поклони пред тленните останки на Гоце Делчев.
По-рано през деня министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев обяви, че има информация за български граждани, които са били спирани на граничния пункт.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here