Нов сайт вади на показ пред туристите красотата на Сапарева баня и вариантите за релакс и културен туризъм

Нов сайт вади на показ красотата и вариантите за отмора и релакс в Сапарева баня. Платформата, която официално беше представена днес в курортната общината, има за цел да популяризира възможностите за културно-исторически и балнео туризъм в красивото планинско градче. Както е известно, Гейзерът в парка е емблемата на Сапарева баня, но минералната вода, която е най- горещата на Балканите, далеч не е единственото богатство. Сапарева баня разполага с невероятна природа, преди години беше реставрирана средновековната църква „Св. Никола“, да не говорим за откритата римска гробница, която беше открита при ремонтни дейности.

Всичко това ще бъде вкарано в новия сайт Germanea.com. По време на представянето днес екипът, работил по платформата, презентира съдържанието пред широката общественост, пред ръководството на администрацията и кмета Калин Гелев. На представянето присъстваха зам. областният управител на Кюстендил Валентина Караганова, областният управител на Перник Людмил Веселинов, проф. Веско Панов от Европейския политехнически университет, академик Сашо Драганов, катедра „Дизайн” в Техническия университет – София, представители на Мега проекта и гости от чужбина.
Основен акцент на презентацията бяха дейностите, свързани с изграждането на обекти, с цел увеличаването на туристопотока в общината; представянето и популяризирането на различни проекти и обекти, свързани с устойчивото развитие на културно-историческия и балнео туризъм, част от целите, залегнали в мегапроект за развитие на община Сапарева баня, като еко селище с развит балнео, СПА, уелнес туризъм, следоперативно лечение; културно-исторически, планински, ски и вело туризъм.


В сайта са показани отделни исторически и археологически забележителности, част от културното наследство на Горно Дупнишко поле и в частност на община Сапарева баня; основните акценти от работата и изпълнението на мегапроект, свързан с културно-историческия и здравен туризъм, с акцент „Балнеолечение”. Сайтът дава възможност на инвеститори в общината да презентират своите идеи и обекти, както и вече съществуващи обекти, с цел популяризиране и развитие на туризма в общината.
Сайтът е интерактивен и позволява разширяване на познанията, създаване на нови възприятия и опознаване на миналото и на настоящето на региона. При представянето му присъстваха и представители, съконтрагенти в проектирането и осъществяването на проектите в мегапроекта, които изразиха своето задоволство от успешната и екипна работа с ръководството на областна администрация и община Сапарева баня.
Беше подчертано, че дейностите в мегапроекта, залегнали като отделни подпроекти, се подкрепят не само от общинското ръководство и от Областна управа – Кюстендил, но и от държавните институции, които са пряко ангажирани с институционална подкрепа в изпълнението на Мега проекта.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here