Община Бобов дол купува ресторант „Волга“, превръща го в зала, покупката отваря вратите за саниране на сградата

Община Бобов дол иска да купува ресторант „Волга“, за да задвижи ключов проект за саниране сградата на местната администрация. На извънредна сесия днес съветниците упълномощиха кмета Елза Величкова да предприеме стъпки за покупката на затвореното заведение. Пазарната оценка на имота е 166 000 лв. без ДДС. То се намира на първия етаж в сградата на общината, към него има прилежащи помещения мазета. Плановете на миньорската община са култовото заведение да се превърне в зала за тържества и представителни събития, която да се ползва от местната администрация. „В никакъв случай няма да бъде ресторант отново. Целта ни е да придобием цялата собственост върху сградата на общината, за да може да кандидатстваме за финансиране за саниране по Плана за възстановяване. Подготвяме проекти за саниране също и за сградата на кметството в Мало село, бившия културен дом сега читалище „Миньор“, както и за училищата СУ „Христо Ботев“ и ОУ „Никола Вапцаров.“, споделиха от общината.

Ресторантът е собственост на мината, хлопна кепенци преди около 6 години. Преди това беше арена на най- хубавите тържества. Сватби, абитуриентски балове, банкети и т.н. се вихреха на място. Преди години НАП обявиха имота за продан, барабар с цялото оборудване, но купувачи не се появиха. В момента оборудването е изнесено, предложената цена е само за имота.

На сесията днес съветниците са взели и две ключови решения, които да обезпечат работата на общината на фона на липсващ актуален бюджет. Както е известно, докато не се изкове държавната финансова рамка за тази година, общините работят с разчетите от миналата година. За момента общините въртят сметките на база планове за приходи и разчети за разходите. Днес съветниците в Бобов дол са одобрили 1,017 млн. лв. инвестиционна програма за тази година. Тези пари са за належащи основни ремонти, но няма все още списък с конкретните обекти. Те ще бъдат приложени при актуализацията, когато вече има и бюджет. На заседанието днес е одобрено и прехвърлянето на средства целева субсидия от 2022 г. за тази година.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here