ОбС Благоевград върна на организаторите скандалната подписка за референдума за 17 млн. за Бачиново

Общински съвет Благоевград върна днес материалите, подадени с цел организирането на местен референдум за заема, който общината имаше намерение да вземе за обновяването на парк „Бачиново“.

На 20 октомври подписите бяха внесени в ОбС.

Заместник-председателят Кирил Ваклинов е подписал днес  приемо-предавателен протокол, с който е предал 2 флашки, съдържащи подписката. На събитието са присъствали още техническият сътрудник на ОбС Биляна Филчева и Александрина Пандурска – председател на Инициативния комитет, организиращ подписката. Целта беше да се организира референдум с въпроса Одобрявате ли решението на Общински съвет  Благоевград за поемане на дългосрочен дълг за реализиране на инвестиционно намерение „Скапто Терме АкваПарк Бачиново“?

На последната сесия благоевградчани издигнаха протестни лозунги срещу заема.

Материалите бяха предадени през октомври, но в началото на тази година от общината обявиха, че са открили над 3400 недействителни подписа от общо подадените над 12 000 подписа. Така се оказа, че събраното не е достатъчно за инициирането на допитването. Кметът Илко Стоянов пък заплаши, че ще сезира прокуратурата. Припомняме, че казусът със заема разбуни духовете в Благоевград. През есента беше организиран протест срещу тегленето на заема, недоволните влязоха на сесията, като опънаха плакати.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here