Дежавю: След бруталния екшън с Амебата, нова гонка изправи полицаи на нокти

39-годишен мъж е задържан след полицейска гонка в района на Тутракан. При претърсване в колата му били открити боен пистолет, патрони и хладно оръжие, съобщи БНР.

Досъдебното производство се ръководи от Районна прокуратура – Силистра.

Предстои привличане към отговорност по два текста от Наказателния кодекс – по чл. 339 и чл. 270, като първият  предвижда лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Мъжът е бил спрян за проверка по линия на КАТ – Пътна безопасност в Тутракан. При поискване на документите е потеглил рязко. След преследване е напуснал очертанията на града. Установен е бил в селска нива, в посока село Шуменци.

При задържането е оказал съпротива, съобщи административния ръководител на Окръжна прокуратура Ивелин Чафаланов.

„При претърсване на колата са били установени боеприпаси и автоматично оръжие, което е малко по-специфично. То се води бойно оръжие и по закон физическо лице не може да го придобие“.

Пистолетът е „Скорпион“, чешки.

Експертизи ще установят използван ли е бил за престъпления. Оръжието е било с 6 патрона в пълнителя. Открити в тайник под седалката били още 12 патрона. Намерени са и 2 саби, 2 ножа, бокс и метална полицейска палка.

Мъжът е от Тервел и е с чисто съдебно минало. Ще бъде задържан за срок до 72 часа, като Прокуратурата ще настоява пред съда за мярка „постоянно задържане под стража“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here