Опорочена поръчка! ВАС отново отмени подпис на Илко Стоянов за 6, 2 млн. лв! Самоковецът Околски занули поръчката за ул. „Промишлена“ в Благоевград!

Иван Околски

От нулата тръгва обществената поръчка за 6,2 млн. лв. без ДДС за изграждането на ул. „Промишлена“ в Благоевград. Предходната процедура от лятото бе занулена с жалба от самоковския бизнесмен Иван Околски с фирма „Околски“ ООД. Самоковецът стигна до Върховен съд, за да оспори избора на изпълнител. ВАС отсъжда в полза на тъжителя, зачерквайки подписа на кмета Илко Стоянов, с който за изпълнител е избрана фирмата „Растер юг“. Отменено е също и решение на Комисията за защита на конкуренцията, която пък не е видяла нарушения при избора във връзка с входираната жалба от Околски. Видно е, че всички участници в обществената поръчка са били отстранени, отворено е само ценовото предложение на „Растер юг“ на Антон Муртов и Радослав Костов  в размер на 6 260 890,45 лв. без ДДС. Под ножа освен Околски са още дупнишката „Мегаинвест- Холд“ на Цветан Цветанов, обединението ДЗЗД „ФБ инфрастроителство“ с участници „Фармавил“ и БКС Озеленяване. Отстранени са и „БГ Ленд Ко“ и „Грома холд“. Съдебното решение слага кръст на всичко това, а желаещите да работят по улицата може да подават оферти по новата процедура до 27 февруари. Тя касае Изграждане на улица „Промишлена“, гр. Благоевград – ВиК, Ел. инфраструктура и Благоустрояване, по части: „Пътна“, „ОБД“, „ВОД“, „Съоръжения“, „ВиК“, „Електро“, „ПБ“, „ПБЗ“ и „ПУСО“.
А иначе Околски е добре познат в Самоков. Неговата фирма работи по реновирането на екопътека „Песъко“ в Боровец за близо 400 000 лв.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here