Условни присъди и глоби за незаконно отглеждане и държане на коноп с цел разпространение, реши ОП- Благоевград

29-годишен криминално проявен перничанин и осъждан, отново на съд за кражба на велосипед.
29-годишен криминално проявен перничанин и осъждан, отново на съд за кражба на велосипед.

Окръжна прокуратура – Благоевград приключи дело за незаконно отглеждане на коноп и държане на наркотични вещества с цел разпространение – престъпления по чл. 354в, ал. 1, пр. 2, алт. 3, вр. чл. 20, ал. 2, вр. чл. 26, ал. 1 от НК и по чл. 354а, ал. 1, пр. 4, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

В хода на разследването са били събрани доказателства за това, че в периода от 2020 г. до 23.07.2021 г. К.П. (на 52 години) и А.П. (на 49 години) отглеждали растения от рода на коноп в района на с. Парил, община Хаджидимово. Една част от тях – 159 броя, били установени в нива. От помещение в къща били иззети 108 броя. Още 86 растения коноп били засадени от обвиняемите в саксии и отглеждани в имот на ул. „Бяло Море“ в гр. Гоце Делчев.

Общата стойност на наркотичното вещество – предмет на престъплението, възлиза на 69 600 лева.

Обвиняемите са били привлечени към наказателна отговорност и за държане на над 3 килограма коноп, разпределен в няколко обекта с различно съдържание на наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол. Съгласно ПМС за определяне на цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството стойността му възлиза на 18 084 лева.

К.П. и А.П. са се признали за виновни за извършените от тях деяния и са сключили споразумение с прокуратурата, което съдът е одобрил. Те са се съгласили да им бъде наложено наказание от по 2 години и 6 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и глоби в размер на по 5 000 лева.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here