Нов дом за спокойни и достойни старини отваря врати в Симитли!

 

Нов дом за спокойни и достойни старини ще бъде открит през март в кв. Ораново на град Симитли. Бившето бекярско общежитие на някогашната мина „Пирин“ е изцяло реконструирано и ще се превърни в чисто нов уютен дом за възрастни хора.

Мястото ще носи името на чудотвореца и „земен ангел“ Св. Иван Рилски неслучайно. „При разчистването в началото на ремонтните дейности, работниците откриха старинна икона на Св. Иван Рилски и аз веднага разчетох това като знак, с който трябва да се съобразя. Св. Иван Рилски е сред най-обичаните български светии, пряко свързан с региона. Вярвам, че неговата сила ще бди над хората в това място, което създаваме с толкова мисъл, любов и отдаденост за нашите родители, баби и дядовци“, споделя Петя Маринова, управител на дома.

Дом „Св. Иван Рилски“ ще отвори врати през март и вече е на разположение на хората от града и Югозападна България. Той е с капацитет 61 човека. Разполага и с просторен двор, който ще се превърне в красив парк.

В момента текат последни довършителни работи по обзавеждането на дома.

Мястото ще отговаря на най-високи стандарти в подкрепящата грижа за възрастни хора. Освен на уютната обстановка и разнообразната ежедневна програма, то ще разчита и на висококвалифициран професионален персонал. На денонощно разположение на хората в дома ще бъде медицинско лице, а специализираното медицинско обслужване се поема от екипите на частна болница.

„Всички ние имаме възрастни роднини, които обичаме. Убедени сме, че всички те заслужават достойни и спокойни старини и в нашия дом ще се постараем да им го осигурим“, споделя още Петя Маринова.

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here