Тръгна ремонтът на ул. „Венелин“ в Дупница, за 80 дни леят нов асфалт и редят тротоари на 530 м  

първа копка, снимка архив

Стартира ремонтът по ул. „Венелин“ в Дупница, съобщиха от общината. В рамките на 80 календарни дни на място трябва да се изградят нови тротоари, бордюри и да се извърши преасфалтиране. Работи се в участъка от кръстовището с ул.“Владимир Вазов“ до кръстовището с ул.“Булаир“, участъкът е с обща дължина от  530 метра. От общината съобщават, че за момента движението в района не е спряно, поставени са указателни табели, че се извършват ремонтни дейности и се допуска преминаването на автомобилите.

„Атмосферните условия дават възможност да се работи и затова стартирахме. На следващ етап ще започнат и дейностите по „Седма рилска дивизия“, където знаете, че също имаме избран изпълнител и сключен договор. Когато се наложи да бъдат затворени за преминаване на МПС-та, ще информираме“, коментира кметът на общината инж. Методи Чимев. Припомняме, че до старт на ремонта се стигна, след като в края на октомври градоначалникът подписа договор с МРРБ за отпускане на допълнителни средства, за осъществяване на заложените дейности. За довършване обновяването на улиците „Венелин“ и „Седма рилска дивизия“ чрез фонда за инфраструктурни проекти държавата обезпечи 50% от сумата в общ размер на 900 000 лева. Останалата част от средствата ще дойдат от собствени приходи в общинския бюджет.

Преди около 3 години приключи ремонтът по част от ул. „7-ма Рилска дивизия“.

Както сме писали, ремонтите по „Венелин” и „Седма рилска дивизия” бяха част от голямата поръчка на общината, която включва и обновяването на ул. „Орлинска” и „Трети гвардейски полк” с обща прогнозна стойност 2,8 млн. лв. без ДДС. Победител и за четирите е благоевградската фирма „Браво Строй“ на Димитър Янков. Фирмата печели ремонта по улица „Седма рилска дивизия“ с оферта от 522 411,6 лв., а за „Венелин”- 828 084 лв. без ДДС. Договорите са от 8 юли 2021 г. На брифинг преди година зам.- кметът на Дупница по финансовите въпроси Олга Китанова информира, че фирмата иска индексиране с 20% заради скока в цените след сключването на договорите. Така се появи необходимостта от още средства. Дупница трябваше обаче да изчака три варианта на списъка с одобрените проекти за финансиране от Фонда за инфраструктурни проекти, докато се стигне до подписването на заветния договор. В първия списък за Дупница, а и за цялата област Кюстендил, нямаше заложен нито един лев от фонда в общ размер на 406 млн. През юли за Дупница вече беше заложена цялата сума за ремонта на двете улици или общо 1 800 412 лв. В последния списък, излязъл в началото на октомври, от областта фигурираха общините Дупница, Бобов дол и Рила. Дупница получава 900 206 лв. за ремонта на улиците “Венелин“ и „Седма рилска“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here