Кметът Й. Ангелов: Подобряването на градската среда, местата за спорт и добрата образователна инфраструктура са водещите ми приоритети

Кметът Йордан Ангелов

Подобряването на градската среда, местата за спорт и добрата образователна инфраструктура са мои водещи приоритети. Децата на Костенец заслужават всичко това, заяви кметът на община Костенец Йордан Ангелов.

„По тази причина през 2023-та година сме заложили в плана си на територията на община Костенец да бъдат изградени цели три площадки– две са детски площадки и една спортна.“, допълни още той.
ГРАД КОСТЕНЕЦ: В двора на Пионерски дом, наред с вече изградените игрище и стрийт фитнес ще бъде създадена и нова детска площадка за игра на децата за възрастова група 3-12 г. С изпълнението на дейностите ще се обнови и модернизира съществуващата вече площ, като се обособи подходяща зона за детски игри и отдих. За покритие на детската площадка ще бъде положена синтетична ударопоглъщаща настилка от каучукови плочи – с дебелина 3 см., а за доставка и монтаж са предвидени следните видове детски съоръжения:
1 бр. люлка – тип „везна“
1 бр. комбинирано детско съоръжение.
1 бр. детска въртележка.
1 бр. пясъчник – модел тип детска пикник маса.
1 бр. детска игра „Дама“
„Тук е моментът да благодарим на сдружение “За децата на Костенец”, представлявано от г-жа Анастасия Цветанова, чието дарение от 6000 лв., ще бъде вложено в съоръжения за бъдещата площадка.“, каза кметът.
СЕЛО КОСТЕНЕЦ: „За да имат място за спорт и игра децата на село Костенец, сме заложили в плана си да обновим детската площадка, намираща се под църквата “Св. Архангел Михаил”.
Проектът предвижда в себе си доставка и монтаж на: ударопоглъщаща настилка, фитнес уреди и детски съоръжения за спорт и игра на открито в парково пространство в с. Костенец.
Съществуващата детска площадка се нуждае от възстановяване и обновяване, заради амортизацията, вследствие на въздействието на метеорологичните условия и на дълговременно й активното ползване.“, заяви Ангелов.
По негови думи уредите за фитнес са подходящи за подрастващи и възрастни, а детските съоръжения могат да се използват от деца от 3 до 12 годишна възраст. Предвижда се доставка и монтаж на 3 бр. комбинирани детски съоръжения, отговарящи на изискванията за безопасност при употреба и 4 броя комбинирани фитнес уреди на открито. Към момента на площадката няма поставени уреди за фитнес на открито, а само силно амортизирани детски съоръжения.
ГРАД МОМИН ПРОХОД: „Добрите новини не свършват дотук. Щастливи сме да съобщим, че се предвижда изграждане на мултифункционална спортна площадка, намираща се в двора на ОУ “Христо Смирненски”, гр. Момин проход“, увери градоначалникът на Костенец и допълни:
„В плана ни е заложен основен ремонт на вече съществуваща детска площадка с размери 25х12 м, чрез изграждане на нова настилка, ограждение и монтаж на оборудване за баскетбол. Строително-ремонтните дейности включват: бетониране на площадката, доставка, полагане и изграждане на метална конструкция за ограждане на площадката в т.ч. метална врата за достъп, метална мрежа с височина 2 м и над нея оградна мрежа с оплетка с височина 2 метра. Предвидено е боядисване на металните елементи, както и доставка и монтаж на комплект баскетболни кошове.
През тази година сме планирали и поставяне на още съоръжения за детската площадка в парка на гр. Момин проход.“
Продължаваме напред….Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here