Братът на съветника Георги Божанин Михайл покри дупките по ул. Беласица, РДНСК обяви новият му строеж за незаконен в Петрич

„Братът на съветника Георги Божанин Михайл предпие рехабилитация на улица „Беласица“, с тежки машини изравни дупките, затрупа улицата със земя, след като я разора като нива по време на строителството на новата сграда. Това не е достатъчно, не може да успокой общественото недоволство от безобразията по улицата, сътворени от фирмата му. Той вдига огромна жилищна сграда в центъра на Петрич, която е незаконна, но все още няма заповед за събаряне. Да бута веднага незаконния навес! РДНСК се разпореди, сградата да бъде обезопасена, наложени са глоби на главния архитект на общината Бойко Котев, който издал Строителни книжа в несъответствие с ПУП-а. Срам! Всички съветници мълчат, кой ще тропне по масата и ще каже, стига! До тука бяхте! Затова ли ги избрахме, да купуват общински места и да вдигат вавилонски кули?!“- пишат ни живещите по улицата хора и изпратиха снимки.
„Незаконна, луксозна, многожилищна сграда израства на мястото на бившия обреден дом в Петрич на 100 м от центъра на града на ул. „Беласица“. Това стана след благословията на съветници от „Ние гражданите“ преди 2 години. Любопитното е, че братът на съветника Георги Божанин Михаил е официален представител на белгиеца Джон Джос Ванде. С пълномощно движи всички дейности. Целият квартал сме смразени от нехайството, което демонстрират отговорните институции, които сме сигнализирали.“ Това разказа Йордан Попов. Той ни потърси, за да сподели за проблема, с който той и съседите му се сблъскват. Според него строежът гази параметрите, заложени в документите, с които дейностите са одобрени. „Всичко се свежда до факта, че строителните книжа, издадени от главния архитект на община Петрич, не съответстват на ПУП-а, одобрен от съветниците. Планът не включва изграждането на огромно ниско тяло, собствениците си знаят с какво предназначение е. Цялата площ на имота от 648 км. м е бетонирана. А ПУП-ът предвижда 20% зелени площи. Въпросът е къде са?“, сочи Попов, който е бивш шеф на енергото в южния град. Сигнализирал е РДНСК и община Петрич, но е останал шофиран от получения отговор. „И двете институции отказват да изпълнят служебните си задължения и упорито се правят, че не забелязват осъществяващото се незаконно строителство. Получих официален отговор от началника на ДНСК арх. Деляна Панайотова. Тя е категорични, че обектът е незаконен, но дават указания не за отстраняване на нередностите, а за обезопасяване. Сградата трябва да отстъпи от улицата с 12 м, вместо това в момента основното застрояване е на самата улица. Нарушението се прикрива чрез плътна ограда, която в момента се представя за стена. Проектът предвижда грандиозно строителство, сградата ще разполага с 9 апартамента, офиси, ще има два подземни етажа. И никоя институция не може да се справи, защото става въпрос за съветници и бизнесмен от Белгия с над 10 фирми, част от които обединени в холдинг.“Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here