Жесток масов бой в Боровец! Тумба ирландци в люта схватка, потрошиха заведение, хвърляли маси, столове… 

Жесток масов бой завихриха ирландци в Боровец. Целият курорт кънти заради скандала, прераснал в люта разпра с участието на ритници и юмруци. Наши читатели, очевидци на инцидента, съобщиха, че в мелето се включили около 20 човека, всички солидно почерпени. Те се били в посреднощ в заведение „Черния тигър“. Две линейки с медици са хвърчали към курорта да оказват помощ на пострадали, полицията предприела масови арести на кибритлиите, според очевидци са задържани 16 души. Двама от участниците са потърсили лекарска помощ, единият е настанен за лечение в МБАЛ-Самоков със средна телесна повреда, а втория е бил прегледан и освободен. Боят станал след счепкване между две компании. Криминалисти са издирвали по хотелите познати на чужденците, с които те пътували до Боровец. Към този момент продължава снемането на сведения от всички участници в случая. Запознати съобщават, че в заведението е пълен погром след екшъна, хвърчали са маси, столове, чаши. В последствие биещите се пренесли отвън, където продължили. От пресцентъра на МВР София област потвърдиха за инцидента. Информират, че сигналът е подаден към 02:20ч. в РУ-Самоков.

„В сбиването са участвали група от 8 мъже, чужди граждани, но реално конфликтът е възникнал между двама от тях. Единият е откаран и настанен за лечение в болница, другия е прегледан и освободен. Всички лица са установени. В момента се довеждат в Районното управление на полицията в Самоков и всички участници, очевидци и съпричастни от тази група чужди граждани за разясняване и снемане на сведения, за да се установи точно фактологията как се е стигнало до този инцидент. Към този момент не е установено в боя да са участвали български граждани. Образувано е досъдебно производство за причинена средна телесна повреда.“, съобщиха от пресцентъра на МВР и добавиха, че продължават действията на криминалистите по изясняване на всички детайли около инцидента. Не конкретизираха колко души към момента са в ареста и какво точно е подбудило конфликта.

Заведението ”Черния тигър” се държи под наем от фирма „Премиум Кар Груп ” ЕООД с управител Р. Попов. То е собственост на общината, част от скандално известните къщички в Боровец, които според ДНСК са незаконни. Припомняме, че всяка година кметът подписва анекси за удължаването на договорите за наем с наемателите, които ОбС благославя, а в последствие Административен съд София област отменя като незаконосъобразни. Въпреки това, омагьосаният кръг с анексите се върти всяка година. И в момента тече поредното дело във връзка с казуса.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here