Кметът на Благоевград Илко Стоянов бе гост на финала на честванията по повод 175 години от рождението на Христо Ботев

Кметът на Благоевград Илко Стоянов бе гост на финала на честванията по повод 175 години от рождението на Христо Ботев, организирани от учители и ученици в XI ОУ, чиито патрон е българският поет и революционер.
Цикълът на Ботевите дни, преминали под мотото „Христо Ботев – гениален и вечен“, бе затворен с впечатляваща постановка, посветена на моменти от живота и делото на един от най-светлите образи в българската история. Представлението бе изиграно от възпитаници на учебното заведение.
Непосредствено преди него бе направена и презентация, в която бяха описани всички събития, с които ученици и учители от XI ОУ отдадоха почит към българския герой в рамките на месец януари.
Сред инициативите са общоградски тържества, литературно-поетични композиции, флашмоб, открити уроци, спортни занимания, исторически възстановки, изложба и др.
Преди да бъде поставен финалът на Ботевите дни, кметът Илко Стоянов се срещна с учители и ученици от различни класове на XI ОУ.
Сред гостите на днешната инициатива бяха още Симона Митова, директор „Образование“ и Силвия Домозетска, директор на дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към Община Благоевград.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here