Време разделно в Банско! Разпада се тройната коалиция на БСП, Воля и „Бъдеще за Банско“, зам.- шефът на ОбС Весков хвърли оставка

През 2019 г. Икономов предаде ключа на Иван Кадев.

Време разделно настана в Банско за управляващата коалиция БСП, Воля и Сдружение „Бъдеще за Банско“ броени месеци преди местния вот през есента. Както вече съобщихме, днес на заседание на Общинския съвет от поста председател беше свален Костадин Загорчин, а на негово място беше избран бившият кмет Георги Икономов. Загорчин коментира, че от Сдружение „Бъдеще за Банско“ усилено работиха срещу кандидатурата на Икономов за нов мандат през 2019 г., подкрепиха настоящия кмет Иван Кадев. Затова обръщането на палачинката изглежда изненада. Рокадата раздели Общинския съвет. Съветници издадоха, че не са очаквали днес да се внесе предложение за свалянето на Загорчин, макар още преди седмица да се носили слухове за готвения преврат, който е втори за този мандат. В крайна сметка се стигна до тайно гласуване за нов председател. Глас „за“ Икономов дават 9 съветника, останалите 8 обаче отказват да гласуват.

Заместници на Загорчин *в средата* са Александър Весков и Костадин Дурчов , до тях е кметът Иван Кадев

Избирането на бившия кмет доведе до оставката на зам. – председателя Александър Весков, който заяви, че не желае да работи с Икономов. „Банско в момента се раздели на два клана. Борба за власт е от край време.

Владимир Колчагов и кметът на Банско Георги Икономов

Конците всъщност дърпа Владимир Колчагов. Той дава акъл на Александър Весков и Спас Велинов от ВОЛЯ как да гласуват, те са все контрата в ОбС. Известно е, че Колчагов и Икономов са в лоши отношения. Ще видим сега какво ще стане. БСП, Воля и Сдружението издигнаха кмета Иван Кадев, но сега тройната коалиция изглежда, че здраво се клати, защото всеки гони своите си интереси.“, коментират запознати със ситуацията в Банско. Те не вярват Георги Икономов да се кандидатира отново за кмет през есента.

„Най- тъжният човек днес беше Сашка Въчкова, зам.- кметицата, която всъщност е кметът в сянка на Банско. Тя е и кума на Костадин Загорчин, благославя него и всеки като него. Загорчин незаконно се обогатява и това е факт, семейството му ползва всички билбордове от години, за да си прави предизборни кампании и реклами, има обръч от фирми и с тях дори се бори и с балхите по зелените градинки, но Банско пропада, пълен застой е 4 години. Икономов е модерен човек с визия, много направи за Банско, предполагаме, че и сега, с него Банско ще има един добър финал за този мижав мандат.“- пишат ни Тодор Петров, Николина Въчева и др.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here