Изненада в Банско! Екскметът Икономов се върна на власт, оглави Общинския съвет

През 2019 г. Икономов предаде ключа на Иван Кадев.

Изненадваща рокада шокира Банско. На днешната сесия председателят на Общинския съвет Костадин Загорчин беше свален, а на негово място за съветник №1 бе обявен бившият кмет Георги Икономов. Ходът е доста интересен на фона на задаващите се местни избори наесен.

„Днес на сесията на ОБС, по искане на Сдружение „Бъдеще за Банско“, бях свален от председателското място и бе избран бившият кмет Георги Икономов. Същият Икономов, който загуби изборите заради Сдружението, което яростно го нападаше по време на кампанията. Явно, отново си искат удобния човек, какъвто го помните от времето на мандатите му. Никога, от началото на ГЕРБ Банско, не съм си позволил да го атакувам заради каузата, която вече я няма. Днес ще добавя само едно – късата памет е лош съветник.“, коментира Загорчин.

Припомняме, че през лятото на 2021 г. в Общински съвет Банско имаше преврат. Тогава от поста председател беше свален Георги Русков, а Загорчин беше от другата страна и оглави местния парламент. Сега Икономов и кметът Иван Кадев, които мериха сили на вота през 2019 г., ще седнат един до друг на президиума.

„Икономов е най- добрият избор! Той може да върне славаа на Банско. 4 години изпуснахме, отидоха напразно, хора като Костадин Загорчин, работи само за себе си- билбордове, рекламите, продължава незаконно да ги полза, неговите фирми шареха из общината, та даже и в битка по бълхите по градинките. Най- тъжна в общината днес е Сашка Въчкова, заместник- кмет и кума на Загорчин.“- пишат на редакционните ни имейли жители на Банско.

Бащата на К. Загорчин ремонтирал водопровод в с. Гостун за 14 бона, банскалии: Той гласувал ли е за отпускане на парите?
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here