Николай Фролошки стъпи на връх Мальовица сред преспи и лавини сняг

Геройски Николай Фролошки от Дупница днес успя да покори един от най- трудните за превземане маршрути в страната, а именно връх Мальовица. „Преходът е подходящ само за участници с добра физическа подготовка и издръжливост. Уникалните гледки, необятните панорами, новите приятели и приятната компания правят приключението още по-вълнуващо.“- коментират приятелите му с възхита.

„На Мальовица е много красиво по всяко време на годината, пистата прекрасна, малко са туристите, които стигат до върха, даже това са единици, само смелчаци, след слизането от върха туристите посещават и изпробвана и доказана кръчма в с. Говедарци, а също и комплекс Мальовица, супата е гореща, вкусна и е само 5 лв.
Изкачването да върха условно се разделя на 3 етапа. Правила съм го многократно.
I. (ден 1) от ЦПШ до х. Мальовица (1.00 ч.). Ниво на трудност – лесно
II. (ден 1) от х. Мальовица до Еленино езеро (2.30 ч.) Ниво на трудност – лесно/средно
III. (ден 1) от Еленино езеро до в. Мальовица (1 км. – 1.15 ч.) Ниво на трудност – средно IV. Слизането се прави за около 2.45 ч. В момента с 10 колеги обучаваме желаещи да се научат на ски алпийски дисциплини и сноуборд.“ – разказа треньорът Богомила Михайлова и предостави телефон за връзка за желаещи на учат ски: 0883303155.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here