Лют спор за заплати в ОбС Благоевград! Р. Тасков към зелените: Тръгвате си преди края на всяка сесия, щом си гарантирате парите

Четворката зелени в ОбС Благоевград хем не искат да участват в комисии, хем си стискат заплатите от по 1200 лв. Това се видя на днешната сесия, на която съветниците разпалено дебатираха предложението за корекция на разписания регламент за изплащане на възнагражденията в ОбС. Според сега действащия правник народните избраници получават 50% от парите си ако участват в комисия, останалите, ако дойдат на сесия. Няма обаче бонус за тези, участващи в повече комисии.


Дебатът се завихри, след като четворката зелени Соня Ставрева, Милена Камбурова, Македонка Шопска и Лилия Иванова напуснаха комисиите, в които членуваха, което предизвика скандал на сесията през декември. Под заплахата от задаващата се ножица те отговориха с контрапредложение за намаляване на заплатата на председателя на ОбС Радослав Тасков, с което препотвърдиха, че обичат да угаждат на бившия председател Андон Тодоров. В Благоевград усилено се коментира, че предводителят на зелените Андон Тодоров иска свалянето на Тасков. За да се види, че са контра, бе разиграно и шоуто с напускането на карето дами от комисиите.

„Не исках да ви отговарям, защото всички знаят, че не вие говорите, всички знаем кой говори. Не аз ви възпрепятствам да участвате в комисиите, вие отказвате да участвате в работата на ОбС. Като правим търгове, каним съветници спрямо компетенциите им. Ако те откажат, минаваме на следващите. Проверете, ще видите, че не аз ви възпрепятствам. Да не говорим, че сигурно на всички прави впечатление Вашето отношение, как тенденциозно напускате залата в края на всяка сесия, защото по регламент, щом са минали 75% от точките по дневния ред, не може да бъдете санкционирани.“, каза Тасков, а по повод разпалено изказване на Камбурова, че нямала избор в коя да участва след като стана съветник, обяви: „Радвам се, че за първи път след клетвата Ви успяхме да чуем гласа ви.“


Днес четворката напуснаха залата преди точката, с която беше одобрено общината да обезпечи нощните дежурства на аптеките с 306 лв., което ще реши наболял за областния град проблем. Но пък преди това се оплакаха, че не могат да намерят общ език с председателя, че не са канени в комисии и са жертва на специално отношение от негова страна. Дебатът по темата се проточи доста дълго и отприщи серия изказвания.
„Този дебат е унизителен. Аз съм сред съветниците с най- дълъг стаж, спомням си, че преди изобщо не говорихме за такива пари. Да не казвам, че едно време за съветници са избирани най- изявените и богати граждани, които, не просто не са получавали заплати, ами са били и най- големите дарители. Тук не е мястото да се изкарват пари, всеки, който мисли обратното, не е за тук.“, каза Албина Анева.


Владимир Пандев предложи да не се наказват за едно отсъствие от комисия съветници, които са поели ангажимент към повече от една. По думите му това показва активност и ангажираност.
На въпрос на „4Власт“ Соня Ставрева обяви, че според тях председателят не е достатъчно ангажиран, а заплатата не била точно фиксирана, само маркирана до 90% от кметската. Те искат да е ясно точно какъв процент ще бъде, като настояват да е 50%. Зелените приемаха с ехидна усмивка всяка отправена забележка, направи впечатление, че непрестанно говориха по телефона. Нито едно от двете предложения за намаляване на заплатите не получи одобрението. Вида вижте тук: https://www.facebook.com/watch/live/?extid=NS-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&ref=watch_permalink&v=453902656831566

https://www.facebook.com/watch/live/?extid=NS-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&ref=watch_permalink&v=938263120672689
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here