Лидери на БСП, бивши от ДБ на протест в Кюстендил, 6-ма на среща с Ив. Андонов, питат: Защо ни глобиха от РИОСВ 8 000 000 лв. Отговор: Защото БСП организира протест срещу изграждането на депо за битови отпадъци!

Председателят на Общински съвет в Кюстендил Иван Андонов прие шестима от протестиращите срещу високите такси и данъци, за разговор в кабинета си в Общината, където разисква причините за тяхното недоволство и исканията им, към управниците на Кюстендил.
Припомняме, че вчера – 26.01.23г., по време на заседанието на Общински съвет-Кюстендил, бе организиран протест пред сградата на Общинската администрация за отмяна на новите цени. Въпреки призивите на организаторите, чрез всички социални канали, на протеста се събраха по-малко от 100 души, вдъхновени депутата Бойко Клечков и общинският лидер на БСП Йордан Тодоров, който има претенции сега да стане кмет като се „любее на гърба“ на Паунов и си прави реклама с късата памет на народа. Вижте ТУК
Те пожелаха да преговарят с Председателят на Общински съвет-Кюстендил  Иван Андонов .
Той веднага се отзова на желанието им и заедно със зам.- председателят Чавдар Ненов, посрещнаха протестиращите, заедно с медии, за да демонстрират пълна прозрачност, липса на задкулисие и готовност за диалог.
„Защо вдигането на такса смет в селата и в града е различна, спазихте ли закона?“, попита Крум Григоров, бивш управител на банков клон в града, сега пенсионер. Катя Мирчева, също пенсионер попита Иван Андонов така: „Смятате ли, че при тази инфлация е нормално да се повиши толкова пъти данъка. Има толкова много социално слаби, които нямат пари да си платят сметките.“
„Питам ви има ли връзка между глобата от 8 000 000 лв. и вторият облигационен заем от 7 000 0000 лв. през декември, ние ли ще го покриваме, жителите на Кстендил? Като направим февруарски протест на следващата сесия на Общински съвет да идем, като поход до сградата на прокуратурата /растоянието е преком сили 500 линейни метра/ и да ги питаме: защо няма самосезиране за глоба за 8 000 000 лв. към Община Кюстендил, която е свързана с това увеличение на промилите за местен данък, такса смет, данък МПС?“ – попита общественикът Любомир Иванов, дългогодишен активист на Демократична България в Кюстендил. Вижте архив от протестите на БСП срещу депото в Джерван ТУК и на търсачка в Архив
 Андонов изслуша внимателно становищата на опозицията и записа техните искания, и въпроси към Общинския съвет и кметът Петър Паунов, с уверението, че ще получат ясни, точни и категорични отговори в най-кратък срок.
До края на сесията на местния парламент, малцината недоволни вече се бяха разотишли. Повечето от тях не бяха представители на кюстендилската общественост, а членове и симпатизанти на политически партии, които всъщност бяха и организаторите на протеста. Сред тях беше и общественикът- юрист Любомир Иванов.
„Глобиха община Кюстендили за боклуците, глобиха и десетки други и продължават да валят глоби в общините в Кюстендилска област, защото БСП организира протести срещу депото в Джерман, после внесе решението на съветниците в съда, минаха години, общините спечелиха, но загубиха милиони левове и средства за реализирането му, в момента се правят клетки, но реално депо няма заради БСП.“- обясниха от общинска администрация, като припомниха бурните събития от преди 7- 8 години. Сега младите социалисти и шепата надъхани трудови хора не искат и да знаят за старата гилдия социалисти, които вече веят байраци и по други партии.Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here