М. Жайгарова: Работата ми в общинската болница в Дупница приключи, в сметката има 1 млн. лв.

Мария Жайгарова даде заявка, че сдава шефското място в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Дупница на сесия днес. От микрофона тя заяви, че, след като защити през пролетта финансовия отчет на лечебното заведение, се надява това е последното й явяване пред местния парламент. Припомняме, че преди малко повече от месец съветниците гласуваха за удължаването с още 1 година на договора й за управление.

Емил Гущеров поздрави Жайгарова, тя беше назначена на поста, когато той беше председател на ОбС.

„Преди 4 години ме поканихте да съм прокурист на болницата. Смятам, че моята работа тук приключи. Аз съм икономист, време е начело на лечебното заведение да застане човек, който разбира от медицина“. каза Жайгарова и добави, че болницата е на печалба, обезпечена е от към материална база и апаратура. „Към 31 декември няма задължения, нито просрочени, нито текущи. В сметката в банката има 1 млн. лв., както и отпуснатите от Министерство на здравеопазването 300 000 лв. за ремонта на Вътрешно отделение. Проведохме среща с лекарите, за да се обсъди какво да се предприеме с наличните средства. Беше решено да се обнови техническата база, да се купят нови легла, нощни шкафчета, да се направят ВиК и ел. ремонти, да се закърпят течове.“, каза прокуристът. Оказа се, че именно намерението да се прави ремонт е провокирало входирането на докладна записка в Общинския съвет, с която съветниците предоставиха базата на болницата за безвъзмездно ползване от МБАЛ „Св. Иван Рилски“. Кметът Методи Чимев уточни, че преди години сградите са били прехвърлени на общината, тъй като болницата имаше дълг от над 2 млн.лв. и имаше опасност някой от имотите да бъде обявен за продан от кредиторите. Съветникът Емил Гущеров поздрави Жайгарова, именно докато той беше председател на ОбС тя беше назначена на поста.

Пламен Соколов често коментира работата в болницата, но днес не дочака, за да размени реплики с Жайгарова.

Прокуристът влезе в задочен дебат с д-р Пламен Соколов, който доста често критикува управата на болницата от микрофона. На предходната сесия той захапа Жайгарова, като обяви, че не е нормално ОбС да гласува удължаване на договора й за управление, а тя да не е в залата. Той коментира, че е най- добре да се избере за ръководител местен човек, защото той би се срамувал да мине през града, ако има нещо нередно. Каза още, че приходите на дупнишкото лечебно заведение идват от допълнителните средства, отпуснати от министерството заради ковид. Днес Жайгарова му отговори, но пък Соколов не беше в залата. Точката за болницата беше последна и той вече си беше тръгнал. „Не ме е срам да се разходя в Дупница, за предишната сесия ме поканиха в последния момент, пътувах тогава и нямаше как да дойда.“, каза прокуристът. Тя отрича приходите да идват от парите за ковид.

„Лесно е да се изписват клинични пътеки, големият въпрос е дали тази дейност е реално извършена или остава само на хартия в епикризата.“, пишат ни читатели. Припомняме, че преди време Пламен Соколов съобщи, че лично е донесъл скъпоструващо лекарство за тъща си, а при изписване от болницата в документите пишело, че то е осигурено от лечебното заведение. Около Коледа се надигна вълна от недоволство срещу Детско отделение от родители, чиито деца са били върнати от лекарите, макар да не са се чувствали добре.
Вижте видеоканала ни:


6 COMMENTS

  1. Е как ще те е срам?! Ти си една нагла безсрамница, щом канеше лекари на срещи по ресторанти и им говореше с пълна уста докато дъвчеш каква да си?
    А затова че се махаш ще дадем банкет в болницата !

  2. Много нахално изказване от наслника над жени и криминално проявен Емил Гущеров само в Дупница един насилник дето бие и обижда жени и побойник скандалджия може да се надува така с корема напред в залата на общинския съвет това е огромен срам

  3. Вертуто и Соколето кога ще се сбият в залата да гледаме шоу най-после? Ама като се говори нещо се прави в очите не като го няма човека да се правиш на мъж зад гърба на другия!

  4. ЗА ЕМИЛ ГУЩЕРОВ СЪС СЕЛСКОТО ЕЛЕЧЕ ОПЪНАТО ДО ПРЪСВАНЕ НА ШКЕМБЕТО ВАЖИ SOS – СЕЛЯНИНЪТ СИ ОСТАВА СЕЛЯНИН!

  5. Една счетоводителка винаги може да нагласи отчета както си иска и да изкара че има и 4 млн. печалба или да завърти че е на загуба. Явно затова е сложена тази дето оправя балансите на крадливия директор на Окръжна болница в София и затова ги бяха подпукали двамата за далавера с европейски пари.

  6. тая така говори за трети път че се маха вижте я че е луда дава си оставката няколко пъти и все си стои не й се връзвайте това са приказки само

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here