Кметът Паунов: Законът не позволява промяна на данъците в рамките на 1 година /ВИДЕО/

Петър Паунов

По повод спекулациите, за колко пари е построен Парк-хотел „Кюстендил“ и за колко е продаден, градоначалникът коментира: Построен е за малко повече от 5 млн. лв, а е продаден за 7 млн.лв.

Законътза местни данъци и такси не позволява преразглеждане в рамките на годината! Те се определят веднъж годишно! Това заяви днес на пресконференция кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

„Ако Общинския съвет намери някъкъв аргумент и реши, че трябва да ги обсъжда, вече не мога да кажа“, допълни той/видео 16:05мин/

Относно проведения протест вчера, градоначалникът каза: „Това, което видях са зле прикрити червени анархисти на промяната. Това са членове на инициативни комитети на кандидати на БСП и всички участват в активна политическа дейност, макар че някои от тях се опитаха да се приберат, за да изглежда по граждански протеста. Разбирам тревогите на всеки, но тук нито един до момента не каза откъде да дойдат средствата, с които да се подържа чистотата, да се платят увеличаващите се сметки и с които ние да поддържаме собствения си двор. Никой от тях не даде алтернативно предложение, а ние го заявихме ясно, че в момента, в който има алтернативна възможност и се осигурят тези средства, ние има начин веднага да възстановим разликата на всеки. Става въпрос за увеличен разход между 2 и 10 лв. месечно“.

Кметът Паунов за протестите: Това, което видях са зле прикрити червени анархисти на промяната Кметът Петър Паунов отговори на въпросите на протестиращите, които бяха отправени вчера. По отношение за глобата за депото в Радловци, той уточни, че това са отчисленията, които държавата е твърдяла, че дължим. „Ние сме оспорвали. В момента, в който съда потвърди, че ги дължим тези отчисления, вместо с тях да построим тази инсталация, която скоро ще видите и прилича на малко градче, и ще служи на всички ни за преработване на отпадъците, щяха тези пари да ни ги вземе държавата. Вместо това, ние издействахме 10 млн. лв., с които рекултивирахме старото сметище и в момента строим този огромен завод“ , коментира кметът Петър Паунов.

Паунов допълни още, че често получава сигнали и  снимки на нови разкопки по улиците в общината. „Ако видите, че някъде се копае, то не копаем ние. Община Кюстендил не разкопава по никакъв повод, разкопават „Кюстендилска вода“, мобилните оператори, ел. дружествата или частните инвеститори, за да се присъединят към отклоненията. Ако обаче видите някой да асфалтира, това сме само ние, никой не асфалтира, изключая частните отклонения. Но те са под 5% от разкопаванията на територията на общината. От „Кюстендилска вода“ очаквам да си поддържат изкопите. В едномесечен срок трябва винаги да се следи, а те слагат фракцията и после не ги интересува. Там стават огромни трапове и ние вървим отново с общински средства да възстановяваме. А нали и наши средства вървят и към „Кюстендилска вода“, знае ли някой изобщо кой управлява и кой оперира? Ние казваме каква е истината, трезвите хора спокойно могат да направят анализите си“, обясни още кметът.

Петър Паунов отговори и на въпрос на протестиращите, по отношение за глобата за депото в Радловци. Кметът уточни, че това са отчисленията, които държавата е твърдяла, че дължим. „Ние сме оспорвали. В момента, в който съда потвърди, че ги дължим тези отчисления, вместо с тях да построим тази инсталация, която скоро ще видите и прилича на малко градче, и ще служи на всички ни за преработване на отпадъците, щяха тези пари да ни ги вземе държавата. Вместо това, ние издействахме 10 млн. лв., с които рекултивирахме старото сметище и в момента строим този огромен завод“ , поясни градоначалникът.




Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here