Ескалация: Войници от Беларус нахлуха на територията на Украйна ВИДЕО

В четвъртък, 26 януари, кметът на Мелитопол Иван Федоров каза, че беларуски военни са били забелязани във временно окупираната Кириловка, Запорожка област. Той говори за това пред украинския Фокус.

„Вчера беларуски войници нахлуха в Кириловка“, каза Фьодоров.

 

Според него те могат да се нарекат служители на частна военна компания, тъй като все още не се знае какво обяснение ще измислят нашествениците за присъствието на беларуси в Украйна.

Може би ще се твърди, че това не са редовни беларуски войски, въпреки че всъщност това е така.

Под претекст „предупреждения за обстрел“ руските военни проверяват документи и тероризират цивилни в окупираните територии.

„Те следват донецкия сценарий: казват, че нашите въоръжени сили ще насочат ракети към цивилното население и под този предлог проверяват документите на всички наши жители, телефоните и извършват нова вълна на терор“, каза Фьодоров.

Броят на руските войски се увеличава ежедневно.

Според полския анализатор всичко предполага, че Беларус ще се включи във войната в Украйна. Независимият анализатор Конрад Музика се позовава на факта, че след края на Студената война такава активност на беларуските войски, каквато е сега, все още не е наблюдавана. От април силите на Беларус отработват почти всички военни компоненти за влизане във войната.

По-рано Фокус съобщи, че руските въоръжени сили изграждат военна групировка в Беларус: оборудването се транспортира директно от руски заводи. И така, БТР-82А пристигна от завода в Арзамас.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here