ОС- Кюстендил взе мярка „Задържане под стража“ по отношение на кюстендилец издирван за измама от Германия

Окръжен съд – Кюстендил определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на кюстендилския гражданин И. Г., за който има издадена Европейска заповед за арест от Районен съд – Мюнхен, Германия. Определението подлежи обжалване пред САС в 3-дневен срок.

Жителят на Община Кюстендил се издирва за 2 престъпления: участие в организирана престъпна група и измама, включително такава, която засяга финансовите интереси на Европейските общности, с максимален срок на наказанието до 15 години. Описаните деяния представляват престъпления и по българския НК, наказуеми с лишаване от свобода.

И. Г. е обявен за международно издирване от германските власти въз основа на европейска заповед за арест, издадена на 13.01.2023 година от Главен прокурор в качеството на европейски делегиран прокурор – Европейска прокуратура- Център Мюнхен.

Съдът намира искането на Окръжна прокуратура – Кюстендил за вземане на временна мярка „задържане под стража” спрямо И. Г. за основателно, тъй като са налице всички предпоставки за това, а именно: налице е ЕЗА, която отговаря на предвидените в ЗЕЕЗА условия, налице е реална опасност от извършване на престъпление и укриване, предвид обремененото съдебно минало на лицето, и липсата на установени трудови и семейни връзки в България.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here