Старейшината на ГЕРБ Йордан Йорданов: Двете ми внучета се хранят от „Ученическо хранене“, проблемът е само с директора Бистра Стойкова!

Йордан Йорданов, Костадин Костадинов и Пламен Соколов

„Две от внучетата ми са в първи клас, учат в ОУ „Евлоги Георгиев“, хранят се от общинската фирма „Ученическо хранене“. Ако храната не беше на ниво, щях да бия пръв барабана. Храната е чудесна и продуктите отговарят на Българския държавен стандарт. Изумен съм от скандалите в ОУ „Неофит Рилски“, там проблемът е само с директора Бистра Стойкова, тя и управителят на „Ученическо хранене“ се карат за две кофи боя, за кабели, за какво ли не… Не зная дали не е в ход частен интерес, защото там децата са най- много. Нямаме доказателства в тази посока.“

Това заяви председателят на групата общински съветници на ГЕРБ Йордан Йорданов, минути след като приключи поредният скандал в Общинския съвет за това кой ще храни децата. Битката е между собственика на частната болница в Дупница Ени Лефтеров и Христо Пигов, управител на общинската фирма.

Днес съветниците сформираха комисия, която оглави председателя на Общинския съвет Костадин Костадинов. Тя ще рови, за да провери как са проведени конкурсите за отдаването под наем за срок от 10 години на столови и лавки в пет школа. Целта била да се отменят конкурсите и да се спечелят категорично от Ени Лефтеров. „Парадоксалното в случая е, че Костадин Костадинов основа общинското дружество преди години и назначи хора от листата, която представлява за управители и служители. Към днешна дата обаче дава рамо на бившия си работодател и съпартиец  от преди години Ени Лефтеров. Доказателство в тази посока е , че допусна директорът на „Неофит Рилски“ самоволно, без съгласие на собствениците на училището, а именно общината, да изхвърли общинското дружество и да покани съпругата на Ени Лефтеров да храни децата в училището. Как е определена именно фирмата на Ени Лефтеров да храни децата при Бистра Стойкова? Не е ясно тя чрез конкурс ли я избра, какви фирми са участвали, какви са били условията на конкурса, дали е имало изисквания към качеството на храната на Ени Лефтеров?“ – пишат ни Тодор Попов, Петя Стойкова, Елеонора Христова и други.

Бистра Стойкова прави изказване, в което обвинява кметската управа в липса на демократичен избор на фирма за хранене, а в същото време отваря вратата в школото на Ени и Весела Лефтерови да хранят без конкурс:
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Компир, за внучетата разбрахме ами сина ти какво му дават да яде в затвора че ми е интересно?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here